Help for English

PET exams

 

Taky přeju hodně štěstí, určitě se potom podělte o své zážitky!

Taky Vám všem přeju hodně moc štěstíčka, a doufám že to všichni zvládneme!!! :-)

Taky všem hodně štestí!!!!! Už začínám mít trému :oops: …tak GOOD LUCK!

Tak co jak se citite? Dneska jsem byl na prvni casti PETek a nejsem si jist ani svym vlastnim jmenem. :-D Tak zitra jeste Speaking a pak dlouhe mesicni cekani. Nejhorsi je, ze se mi porad v hlave rojej chyby, ktere jsem udelal. :?

Ahojte, také mám část z PET za sebou a jsem na tom podobně, hodní se mi v hlavě ty chyby, co jsem udělala (a o některých ani nevím) a říkám si, že těch 70% úspěšnosti je docela obtížná laťka. Ale třeba to nedopadne tak hrozně, jak si tady malujeme. Uvidíme zítra a pak za dva měsíce. Moc díky těmto stránkám, které mi dodaly hodně potřebných informací a díky i majiteli, že tak skvělé stránky vytvořil!

ahojky, ja jsem dneska delala PETku celou. speaking byl naprosto v pohode, zkousejici byl neuveritelny sympatak, vsechno rekl jasne a srozumitelne. proste perfektni. sice me trochu nachytal na druzich hudby, kterou posloucham /neposloucham nic/, ale jinak jsem se speakingem a mym vykonem tam spokojena. melo to byt na 10–12 minut, ale myslim, ze jsem tam byla asi tak 4–5 a neustale nas brzdil. :-)
poslech usel. az na jeden, kde dotycny tak drmolil, ze jsem slysela kazde 10. slovo… :-) :-)
uplne nejhorsi byla pro me ta prvni cast – psaci a cteci. 8-)
to proto, ze jsem poradne nestihala. a prekakovala ze cviceni na cviceni. takze jsem vsechno mela napul a nic poradne.
zaverem? doufam, ze jsem se mluvenim zachranila. :-) kdyz ne, uvidi me tam v prosinci. :-)

čauky..no tak víc než půlka za mnou..zíítra speaking..a mam hrozně smíšené pocity…byl to docela mazec a všichni co byli se mnou z toho taky nebyli zrovna happy…tak uvidíííme ale doufááám že to všichni dááááme :-)

Ahoj,tak já dělala všechny části v pátek. Reading a writing: Na přeložení se mi zdál celkem dobrý,pomotala sem to 2.cv.-ty hlavy,musela sem je nakonec odtipovat,pže sem nestíhala. Myslela jsem že na psaní tam je jedna část(dopis),ale byl tam i vzkaz,naštěstí téma ušlo,jinak si nejsem jistá,jestli mi to dá na těch 70%,když ne,pujdu v prosinci. Listening: Mě osobně se mi zdál těžší-1.cvičení-dost chytáčku,nevim nevim a SPEAKING:Z toho sem měla největší strach,ale zkoušející mluvila pomalu a srozumitelně,rychle to uteklo,mluvili sme pořád,sice nám řekli,at komunikujeme mezi sebou,ale my sme vyjádřili každá svůůj názor,nevim jestli to budou brát za velkou chybu. Celkový dojem mám spíš negativní. Kdyby bylo na R.a W. aspon o 15 min déle,tak bych si možná byla jistá,ale takhle si myslím, že spíš mě to uteklo. :?

Dobry den vsem, co se chteji naucit Anglicky. Zdravim p. Marka Vita, mate super stranky. A mirim za Vami o radu. Jsem asi na urovni pre-inter nebo inter. Jelikoz jsem ted v Anglii a budu tady ai rok, moc rad bych si udelal Cambr.zkousky pristi rok v cervnu. Vase testy v pre-inter jsem zvladnul docela dobre a vicemene tomu rozumim. intermediate uz jsou pro me docela tezke. Mohl by jste mi poradit, jestli se mam ucit tady z vasich stranek nebo doporucit mi knizku(y)? potreboval bych asi slovni zasobu rozsirit.Asi odpovidate casto na podobne dotazy…DEKUJI

No, určitě nic nezkazíte tím, když si koupíte např. knížku Cambridge Grammar for PET… to je gramatika psaá přímo pro přípravu studentů na PET a obsahuje i poslechy a různé testové aktivity. Knih jsou samozřejmě spousty, určitě za zvážení stojí např. Grammar in Use, Vocabulary in Use (oboje od Cambridge University Press)…

Myslím si totiž že je potřeba při studiu používat co nejrozmanitější materiály, tedy ne jen gramatiku, ne jen četbu, atd atd, ale všechno. U nás na webu toho najdete hodně, ale všechno taky ne.

Jo tak jo, poridim si tu Cambridge Grammar fot PET a i tu Vocabulary in Use. To jsou knizky pouze v anglictine nebo existuji i s ceskym prekladem a komentarem v CR? Ja bych totiz rad co nevetsi stupen Cambr.zkousek v tom cervnu pristi rok. Dik

V češtině samozřejmě nejsou.

Jazykové zkoušky slouží k lepší prezentaci člověka v daném jazyce a k lepšímu uplatnění na poli práce. Já osobně jsem držitelem 2 zkoušek z anglického jazyka. Jedná se o zkoušku PET a o Státní jazykovou zkoušku-základní. Nemůžu říct, že tato snaha byla zbytečná. Vše co člověk v životě udělá navíc je pro jeho dobro. Já si dávám absolvování zkoušek jako cíl, je to i proto, že mě to motivuje k tomu abych své znalosti prohluboval. Tento rok se chystám na zkoušku CAE a na Všeobecnou státní. Někdo může namítnout, vždyt se jedná o zkoušky stejné úrovně, ale já si to nemyslím. Státní všeobecná mi připadá těžká hlavně díky tomu že prověřuje i gramatický základ češtiny v kombinaci s angličtinou, kdežto CAE je čistě anglická zkouška. Ale v mém případě je to opravdu o tom, že angličtina mě baví a zkoušky jsou pro mě motor jak se neustále zdokonalovat.

tak, prisel 9. cervenec a ja uz jen odpocitavam hodiny. vstala jsem dneska hodne brzo, ale musela jsem, protoze se mi neustale zdalo, jak mi nekdo s velikou slavou dava certifikat, nebo jak jsem stastna, ze jsem to udelala… :-)

Ahojky, tak já jsem tu PETku udělala!!! A jak jste na tom vy???!!!

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.