Help for English

vyslovnost

 

nemohl by nekdo poradit neco dobryho na vyslovnost? treba na procvicovani… krome filmu..
moc diky

English pronunciation in use
Je to série knih, stejně jako English grammar in use nebo English vocabulary in use

diky

Ja osobně se třeba vyslovnost vubec z knižek neučim, když byla možnost tak od rodilych mluvčich a ted krome filmu si třeba na youtube poslechnu debatu Mccaina s Obamou. Jinak nějaký rádio kde se převážně debatuje. Ale osobne než jsem začam masově sledovat US filmy tak moje pronunciation byla na bodě mrazu. Myslim že nic lepšího neni, kromě až teda rozhovoru s rodilým mluvčím.

A já se zase přikláním k Romanovi, protože u English Pronunction in Use je CD, kde jsou všechny příklady z učebnice a je tu poznat rozdíl mezi různými hláskami. Zroveň se cvičí poslech. Ale jen při poslechu se moc mluvení nenaučí. Chce to opakovat, soustředit se, na tu svou výslovnost, porovnávat, samozřejmě se to nedá srovnat s rozhovory s rodilými mluvčími, kteří Vás mohou opravit a hned si uvědomíte, v čem chybujete, ale když není jiná možnost, tak tahle forma je fajn. A zároveň si dobře procvičujete i slovíčka. Já tuhle učebnici doporučuji.

Vyborny je software EyeSpeak, ktery ti diagnostikuje vyslovnost, presne ti ohodnoti jak kterou hlasku vyslovujes korektne ci ne, pri vetach te uci i tempo, to znamena co vyslovujes moc kratce, co naopak dlouze a take intonaci a proste vsechno kolem. A samozrejme pak ti ukaze jak to delat spravne. Musim rict, ze zadny ucitel ani rodily mluvci me nidky neopravil vyslovnost tak presne a nemilosrdne. Existuje jak ve variante Br. tak Am.

Neco podobneho jsem uz videl asi pred 6 lety… Ale melo to dost chyb… Urcite to zkusim, je to dobra vecicka

To zni zajimave. Nasel jsem ale jenom free trial verzi, nevite jestli je dostupna i full? Myslim zdarma.

Fakt dost good program, ikdyž některé slovíčka se mi tam vyslovit nepodařilo na víc než 40 %. Nečekal bych, že jde něco až tak vychytat. Plná verze je placená, takže dostupná běžně není.

Zajímal by mě ještě názor Marka :-D

Abych se přiznal, v tomto mám mezery. PRONUNCIATION IN USE jsem zatím viděl jen z dálky. Ale já se polepším! Ty knížky si v Cambridge University Press vyžádám, prostuduju a orecenzuju.

A ten program EyeSpeak znas?

ne, neznám.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.