Help for English

Čeština na Help for English

ALL LEVELS Vydáno dne 20.09.2008

Informace o nově spuštěných stránkách s výukou českého jazyka.



Pod záštitou stránek Help for english vznikl další nový projekt. Tentokrát se jedná o web zaměřený na výuku českého jazyka. Moječeština je určena především žákům základních a středních škol. Přesto doufám, že i Vy, školou už nepovinní, zde naleznete spoustu pro Vás zajímavých i užitečných informací a rad.

S čím se zde setkáte?

Velkou část naší stránky zabere gramatika, mluvnice, zkrátka všechny ty poučky o tom, kde co a proč psát a co je co ve větě. Tyto poučky tu nejen naleznete, ale budete si je moci i vyzkoušet v testech s vysvětlením správných odpovědí. Testy tedy prověří Vaše znalosti a případně je pomocí vysvětlení i doplní.V mnoha testech budete mít nabídku odpovědí, z kterých je pouze jedna správná. Odpovědi můžete vybírat klikáním na doplňované políčko. Není však vyloučeno, že některé testy budou obsahovat více správných odpovědí, v tom případě na to ale budete v testu upozorněni.

Literatura a věci s ní související nejsou v současné době naší prioritou. I přesto zde o této problematice naleznete několik článků (např. jak rozebrat text apod.) Rozhodně ale na těchto stránkách nenaleznete čtenářský deník s obsahy jednotlivých knížek, které byste si mohli opsat do čtenářských deníků.

Kromě výše uvedených věcí se také můžete těšit na články věnované češtině jako takové, zajímavosti apod.

Kdo stránky tvoří?

V současné době se na obsahu stránky Moje čeština podílí dvě osoby. První osobou je Jana Skřivánková - studentka českého jazyka a občanské výchovy na Pedagogické fakultě v Hradci Králové se zaměřením na výuku na ZŠ. Druhou osobou je Mgr. Lenka Jedličková - učitelka na SŠ s desetiletou praxí, v současné době na mateřské dovolené.

Více informací se dozvíte v uvítacím článku na webu a na webu samotném tím, že si vyzkoušíte naše testy a přečtete si naše články.

Adresa webu je:

www.mojecestina.cz

Za web Moječeština Jana Skřivánková



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

ALL LEVELS

O webu Help for English

Informace o tom, co náš web nabízí, detailní popis jednotlivých funkcí, rubrik apod.
ELEMENTARY

Grammar Theme Park: Help for English

Gramatický test, ve kterém se všechny věty týkají nějakého konkrétního tématu, tentokráte jsou to stránky HELP FOR ENGLISH.
PRE-INTERMEDIATE

Grammar Theme Park: The O.C.

Gramatický test, ve kterém se všechny věty týkají nějakého konkrétního tématu, tentokráte je to seriál THE O.C.
Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno Čeština na Help for English 10 12937 Od Jakab poslední příspěvek
před 13 lety