Help for English

Ohlédnutí za rokem 2009

ALL LEVELS Vydáno dne 01.01.2010

Co se na našem webu událo v průběhu uplynulého roku, statistiky, poděkování…



Ohlédnutí za rokem 2009

Ohlédnutí za uplynulým rokem lze na našich stránkách již téměř nazvat tradicí. Již po čtvrté se spolu s Vámi mohu podívat na to, co nám předchozí rok přinesl, co se na našich stránkách událo a poděkovat těm, kteří se o to spolu s námi zasloužili.

 

Co se událo

  • Vzrostl počet studijních materiálů o téměř 700, v současnosti je zde necelých 2900 článků, testů, cvičení, okruhů slovní zásoby atd.
  • Návštěvnost v roce 2009 opět narostla a to o více než 40%, v pracovní dny nás navštěvovalo i více než 15.000 lidí denně.
  • V soutěžích jsme letos rozdali ceny za více než 40.000 Kč! Největší část z nich věnovali různí sponzoři, o těch ale bude řeč později.
  • V červnu proběhlo historicky první setkání přátel stránek HFE. Více informací se dočtete zde.
  • Dlouho očekávaná textová hra LEGEND OF THE APACHE GOLD konečně spatřila světlo světa. Zdarma ke stažení. Více informací zde.
  • V "křišťálové lupě" jsme měli letos smůlu.

 

Statistiky za rok 2009

Zde můžete nahlédnout do několika grafů, které mapují růst a návštěvnost našich stránek.

Graf 2009

Tento graf ukazuje návštěvnost v celém roce 2009. Nejvyšší hodnotu jsme naměřili v listopadu, kdy naše stránky zaznamenaly celkem bezmála 400.000 návštěv!

Porovnání s loňským rokem by vypadalo asi takto, kde modrá čára je rok 2009 a zelená rok 2008:

Porovnání 2008 a 2009

A takto se vyvíjí naše návštěvnost od samého počátku, od roku 2006:

Graf 2006-2009

Pokud byste chtěli znát další čísla za rok 2009, zde jsou k dispozici:

Data 2009

 

Poděkování

Webové stránky Help for English jsou takovým naším 'brainchild', jak se říká v angličtině. Jeho autoři, já, Marek Vít, a Petr Hudík, se o něj (o toto dítě) již téměř čtyři roky staráme, formujeme ho, a věnujeme mu obrovské množství volného času. Ale, co si budeme nalhávat, stránky by nikdy nebyly tam, kde jsou, nebýt mnoha a mnoha dalších lidí.

Letos bych na prvním místě chtěl poděkovat Romanovi Svozílkovi, který sem již více než rok přispívá svými články (a má jich na kontě již více než 200!). Vaše ohlasy na materiály, které vytváří, mluví za všechno. A co víc, Roman nejeví sebemenší známky toho, že by s tím chtěl skončit. Děkujeme!

Děkuji i dalším přispěvovatelům, jejichž články či testy se zde v průběhu roku objevily.

Zmínil jsem již, že loňský rok se mohl chlubit mnoha zajímavými soutěžemi. Ceny v nich jsme z menší části sponzorovali my sami, za tu větší část si zaslouží dík sponzoři. Děkuji našemu "generálnímu sponzorovi", paní Dagmar Červené a jejímu internetovému obchodu englishbooks.cz, který sponzoroval chod našich stránek (hosting po celý rok) a do soutěží věnoval knihy, slovníky apod. Děkuji nakladatelství Cambridge University Press za možnost pořádat na našich stránkách soutěž o čtrnáctidenní studijní zájezd do Velké Británie a další soutěže. Děkuji nakladatelství Pearson Longman za poskytuté ceny (učebnice a slovníky). Děkuji za soutěž s Edgarem Allanem Poe, kterou spozorovalo nakladatelství Dryada a připravil ji pro vás Ladislav Lamanai Sedlák. Soutěžili jsme i s obchodem anglictina-hry.cz, rovněž děkujeme za sponzoring.

Děkuji také Patriku Turoňovi, který i letos zkrášloval naše stránky (především slovník) svými ilustracemi. Obrázky pro nás také kreslila paní Andrea Nagyová, také děkujeme.

Děkuji hudebním skupinám, které nám dali svolení zveřejnit na stránkách Help for English své písně nebo nám poskytli exkluzivní rozhovor. Jsou to Courtney Collins, Pete Droge, The Rentals, 3, Halloween, Dead Heart Bloom, The Juliana Theory, Lauren O'Connel, Schuyler Fisk, Joshua Radin, Escape from Earth, Jan Krist, Acapella, The Crossing, Kindling Stone, Jaylene Johnson, Turin Brakes a Matthew Ryan.

Děkuji těm, kteří nás letos finančně podpořili, ať již přímo, nebo tím, že si zakoupili náš výukový software.

Děkuji i našim rodinám a našim blízkým, kteří musí tolerovat naše věčné vysedávání u počítače.

Obrovskou zásluhu jste měli ale hlavně VY, čtenáři našich stránek. Bez Vás, Vašich reakcí, komentářů, Vaší podpory... bez té by to prostě nešlo. Bez té bychom skončili již v roce 2006. Proto Vám děkujeme, že k nám chodíte, že o nás mluvíte, že nás doporučujete svým známým, že píšete komentáře, že píšete ohlasy. Děkuji, že zde vytváříte velice příjemnou atmosféru. Je radost na něčem takovém pracovat.

 

Rok 2010

I pro následující rok plánujeme pracovat na těchto stránkách, jak jen to bude v našich silách a jak nám to zaměstnání, rodina apod. dovolí. I v roce 2010 bude vše na stránkách Help for English pro všechny zcela zdarma! Pokud si to ovšem opět prvního dubna nerozmyslíme :-)

Na co se můžete těšit? Je toho určitě dost ale prozrazovat nic nebudu. Věřím, že v novém roce budeme dále udržovat standard, který jsme zde zavedli, a že na Vás bude čekat i nejedno překvapení.

Do roku 2010 Vám za všechny, kdo se na HFE podílíme, přeji jen to nejlepší a těším se, že se zde společně budeme setkávat.

 

HAPPY NEW YEAR!



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

ALL LEVELS

Ohlédnutí za rokem 2012

Co se na našem webu událo v průběhu uplynulého roku, statistiky, poděkování…
ALL LEVELS

Ohlédnutí za rokem 2013

Co se na našem webu událo v průběhu uplynulého roku, statistiky, poděkování…
ALL LEVELS

Ohlédnutí za rokem 2014

Co se na našem webu událo v průběhu uplynulého roku, statistiky, poděkování…
Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno Ohlédnutí za rokem 2009 22 12179 Od Marek Vít poslední příspěvek
před 14 lety