Help for English

Italki - hodiny konverzace pro každého

ALL LEVELS Vydáno dne 15.11.2022

Služba italki poskytuje cenově velmi dostupné online hodiny jazyků s rodilými mluvčími a učiteli z celého světa.



Cenově dostupné hodiny konverzace s rodilými mluvčími

Je možné naučit se cizí jazyk jako samouk? Určitě ano. Hlavním problémem, který ale samouci mají, je nedostatek příležitostí mluvit. Italki ale tento problém řeší jednou provždy. A funguje to.

Co je Italki?

Italki je služba, která studentům cizích jazyků (samozřejmě včetně angličtiny) zprostředkovává online učitele. Po registraci (která je zdarma) začnete tím, že si vyberete jazyk, který se učíte. Potom se vám již otevře nabídka učitelů. Vybírat můžete ze stovek (či tisíců) různých učitelů! A co víc, hodiny jsou cenově velmi dostupné. Hodinu konverzace s rodilým mluvčím pořídíte už za cenu 150–250 Kč!

Výběr učitele konverzace

Každý učitel má v italki krátké úvodní video, kde se představí a řekne něco o své výuce. Vybrat si tedy můžete někoho, kdo je vám sympatický, se kterým se vám bude již na první pohled dobře konverzovat.

Výpis učitelů lze filtrovat podle mnoha kritérií.

  • jazyk – Tento filtr je jasný, vybrat si můžete opravdu snad kterýkoliv světový i nesvětový jazyk, kromě angličtiny třeba španělštinu, němčinu nebo švédštinu. Nebo chcete zkusit třeba něco ještě méně obvyklého?
  • typ hodiny – Vybrat si můžete i to, o jaký typ hodiny máte zájem. Bude to obecná konverzace? Nebo spíše hodina gramatiky? Příprava na zkoušky? Obchodní angličtina? Angličtina pro děti?
  • čas hodiny – Vybírejte učitele i podle toho, kdy se vám to hodí časově. Máte čas jen ve čtvrtek odpoledne, nebo třeba v neděli ráno? Svého učitele i přesto snadno najdete.
  • další jazyk učitele – Volit můžete z učitelů, kteří jsou rodilí mluvčí, ale umí třeba zároveň nějaký další jazyk (kterým vám mohou případně pomoci).
  • odkud učitel je – Pokud preferujete britskou angličtinu, můžete si zde snadno vybrat, že chcete učitele z Velké Británie. Nebo se budete chtít spíše učit s Američany, Kanaďany, Australany? Stačí si zakliknout ve filtru.
  • typ učitele – Na Italki najdete profesionální certifikované učitele, ale také neprofesionály, tzv. komunitní učitele. Profesionálové bývají o něco dražší.
  • cena – Do filtru si můžete zadat také cenové rozmezí, které si můžete (či chcete) dovolit.

Potom už stačí projít si nabízené učitele, zhlédnout jejich videa a podívat se na jejich hodnocení (uživatelé dávají hvězdičky i píší komentáře). Pokud narazíte na někoho, koho byste si chtěli vyzkoušet, můžete si objednat jejich hodinu.

Pokud by vás cokoliv o učiteli zajímalo, můžete mu také poslat zprávu a zeptat se, domluvit se na tom, co potřebujete.

Objednávka hodiny konverzace na italki

Objednávka hodiny s vybraným učitelem je velmi jednoduchá záležitost. Stačí párkrát kliknout a hodina je zamluvená. Mnoho učitelů nabízí půlhodiny, třičtvrtěhodiny i celé hodiny. Z jejich kalendáře si vyberete vhodný čas, potvrdíte a zaplatíte. Platí se kartou za každou hodinu zvlášť, ale zakoupit si můžete i balíček více hodin najednou.

Zakoupit si můžete i kredit (třeba zaplatit 2000 Kč předem), abyste nemuseli hodiny platit vždy zvlášť.

Průběh vyučovací hodiny na Italki

Hodiny většinou probíhají přímo v prostředí Italki formou videohovoru. Není tedy do počítače potřeba vůbec nic instalovat. Ve stanovený čas se připojíte a užijete si svoji hodinu. K dispozici je i sdílení obrazovky nebo chat. Obsah chatu po skončení hodiny nemizí, ke všem poznámkám se tak můžete kdykoliv vrátit. Někteří učitelé nabízí i hodiny po Skype nebo Zoom, použít přímo online třídy v Italki je ale nejjednodušší.

Získejte kredit 10 dolarů

Zaregistrujte se do Italki tím, že kliknete na následující odkaz, absolvujte několik konverzačních (či jiných) hodin v celkové hodnotě 20 dolarů (cca 500 Kč) a získejte bonusový kredit 10 dolarů!

Zaregistrujte se do Italki.com

Osobní zkušenost

Službu italki.com jsem důkladně osobně otestoval, absolvoval v posledním měsíci cca dvacítku hodin vietnamštiny (pro začátečníky) a konverzace ve španělštině (pro pokročilé). Celkem jsem si vyzkoušel asi deset různých učitelů. Zkušenosti mám pouze pozitivní, a to jak co se týče učitelů, tak celého prostředí italki. Vše je velmi jednoduché a intuitivní. Všechny absolvované hodiny byly přínosné, zajímavé a cenově velmi příznivé.

Závěrem

Stránky italki.com vřele doporučujeme jako doplněk k jakékoliv formě samostudia. Ideální je např. učit se gramatiku, slovní zásobu apod. na našich stránkách nebo v naší online aplikaci English Me, a k tomu si dopřát jednu až dvě hodiny týdně konverzace v Italki.com.

Shánění konverzačních hodin v cizím jazyce nikdy nebylo snadnější!



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

ALL LEVELS

Hedgelephant aneb popletená zvířata

Zábavná aktivita pro začátečníky, kteří se učí zvířata a jejich základní popis. Je vhodná i pro párovou či skupinovou práci.

ELEMENTARY

Listening: Questions and Answers 1

Poslechové cvičení, ve kterém uslyšíte deset otázek, a pro každou budete mít za úkol vybrat z nabídky nejvhodnější odpověď.

ELEMENTARY

Listening: Questions and Answers 2

Poslechové cvičení, ve kterém uslyšíte deset otázek, a pro každou budete mít za úkol vybrat z nabídky nejvhodnější odpověď.

Komentáře k článku

K článku nejsou zatím žádné komentáře

Přidat komentář