Help for English

O zkoušce FCE

Komentáře k článku: O zkoušce FCE

 

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Marek Vít vložený před 16 lety

Re: Re: Re: Prosim prosim…

Aha… no na stránkách British Councilu je seznam pěti knih pro FCE. Ale v té části WRITING si můžete vybrat jednu z pěti otázek, na kterou budete odpovídat, a této četby se týkají jen dvě z nich.

Re: Re: Re: Re: Prosim prosim…

Ale tam jsou tři obecné (nezaložené na četbě) a jedna (rozdělená na A a na B) založená na četbě. Takže žádný strach, určitě si vyberete z těch tří zbývajících.

Re: FCE

Grade A 80% and above
Grade B 75% to 79%
Grade C 60% to 74%
---------------------
Grade D 55% to 59%
Grade E 54% and below

Na orignále certifikátu to neni, je to na Statement of Results, který se po zkoušce dá vytisknout z webových stránek University of Cambridge.

Re: Re: opravdu?

V prosinci 2007 jsem absolvoval FCE testy a ve výsledném „Statement of Result“ je na konci napsáno:
There are NO pass/fail levels in individual papers. The overall grade is assigned by adding together scores in individual papers.
(A pro „Grade C“ je potřeba oněch 60 %, tudíž opravdu je to „za všechny části dohromady“).

změna od prosince 2008

Zdá se, že testování FCE (a CAE ) bude od prosince 2008 fungovat trochu jinak než dosud – případným kandidátům doporučuju navštívit www.cambridgeesol.org/…ish/fce.html

Je možné dojít k úrovni B2 po dokončení učebnice English Grammar in Use?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od luk007 vložený před 16 lety

Je možné dojít k úrovni B2 po dokončení učebnice English Grammar in Use?

Re:

Tahle učebnice je zaměřená POUZE na gramatiku. Úroveň angličtiny se ale měří podle podstatně jiných kritérií, gramatika je jen malý zlomek.

Re: přípravný kurz

Např. kurz na Britské radě… ale záleží, odkud jste.

Re:

Jsou to většinou rodilí mluvčí.

U ‚transformace‘ jsou myslím za každou otázku dva body, správná odpověď je rozdělena na dvě části, pokud máte tu danou část správně, máte z ani bod, a když obě, máte dva body.

Defaultní ikona uživatele
ikona neznámého pohlaví Kristýna
Odkaz na příspěvek Příspěvek od Marek Vít vložený před 16 lety

Re: přípravný kurz

Např. kurz na Britské radě… ale záleží, odkud jste.

Re: Re: přípravný kurz

no vzhledem k dopravě by nebyla problémem Plzeň a ani Praha (i když bych preferovala Plzeň), na stránky Britské rady jsem koukala, ale nevypisovali ještě kurzy na podzim a nabízejí kurzy, které trvájí 12 týdnů(a pak fast track – 6 týdnů), děkuji Kristýna

ESOL certifikat

Dobry den,
chtela bych se zeptat zda ESOL Cambridge zkousky Level 1 jsou srovnatelne s FCE zkouskou a zda jsou take uznavane ve svete.
Diky za odpoved!

Tak uz mam FCE za sebou a moc dekuji temto strankam, protoze bez nich bych to urcite nezvladla. Precetla jsem si vsechny prispevky a po dnesku muzu rict, ze se neni ceho bat. Nejhorsi na cele zkousce je stres a obava, ze kdyz tu zkousku neudelate tak si treba nesplnite sen. Me prisla samotna zkouska mnohem jednodussi nez pripravne testy a ze jsem jich delala hoooodne. Jinak zavidim vsem, co jste delali listening v cechach, poslech z jednoho magnetaku a jeste jsem byla uplne vzadu a vsichni se vrteli… no nevim nevim… to by se meli anglani stydet. A jak uz tu bylo receno, zkouska je od slova zkusit, tak se nikdo nebojte, usetrete penizky a zkuste to… vzdyt nic horsiho nez neuspech vas neceka… jeste jednou dekuji a preji vam krasny den :-D

Re:

Ahoj lidi , chtel bych se jen zeptat kde se da chodit na pripravny kurzy FCE a zaroven na tom samem miste zkladat zkousku??dekuju za typy:))

Re: Re:

Dobry den, nevite nahodou, jestli by ty zkousky (FCE a CAE) mely byt po te prosincove zmene lehci nebo naopak tezsi?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od panfiluta vložený před 16 lety

Re: Re:

Dobry den, nevite nahodou, jestli by ty zkousky (FCE a CAE) mely byt po te prosincove zmene lehci nebo naopak tezsi?

Re: Re: Re:

Zcela jistě budou stejně obtížné.

materiál k FCE

Chtěla bych se zeptat, kdo má již úspěšně složen certifikát FCE a chtěl by se zbavit (např. věnovat) nepotřebné knížky, prosím o kontakt, byla bych ráda, za každý materiál. Děkuji

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.