Help for English

Ohledně CAE

 

Mně říkali studenti, že měli. PET, FCE, v Pze, a tak jsem si myslel, že už je to běžné…
Přece jen to člověku pomůže

Pakliže nejsou k dispozici běžně, znamená to, že během testu jejich užívání není dovoleno?

Prostě buď jste v místnosti vybavené sluchátky a nebo ne. V Praze je někde mají, jinde ne. V menších městech nejsou místnosti sluchátky vybavené téměř nikdy.

My je na CPE v Pardubicích neměli. Prostě Pardubice :-)

Lepší tedy bude spíš počítat s tím, že tam nebudou, abych pak nebyl nepříjemně překvapen :-)

Já to dělal taky v Praze v Kongresovém centru, a přestože sluchátka byly k dispozici, tak jsem je nevyužil. Reprodukce z reproduktoru byla dobrá :-)

Dneska mi přišla Destination C1 and C2, tak jsem zvědav :-D

Právě jsem si ji byl vyzvednout na poště, a musím říct že první dojem je – paráda.

Databáze idiomů, frázová slovesa, slovní zásoba, 24 tematicky odlišných lekcí, test každé 21 lekce a testu pokroku v 13 a 23 lekci…

Děkuju za doporučení, je to vážně perfektní kniha :-)

ahoj, mám čerstvě za sebou speaking CAE,ještě mě čekají písemný zk.,taky jsem jako Pride váhala, jestli už, nebo počkat a není lepší způsob jak to zjistit, než tam fakt jít naostro. Opravdu nelituju, i když si myslím, že pokud to nedoženu v písemkách, jdu v prosinci zvovu. Vůbec jsem netušila, jak na mě v reálu nervy zapracují a jak čas dlouhý 3–4 minuty může vlastně trvat jen chvilinku. Na kursu, doma,prostě nanečisto to tak nevnímáte.

Na CAE v kongresáku v Praze byl poslech z reproduktorů + kdo chtěl i ze sluchátek.. Pro samostudium jsou vynikající tyhle stránky: http://www.flo-joe.co.uk/
Já jsem chodil na British Council a myslím, že za ty peníze to nestálo. Stejně se musí člověk učit především doma, sebelepší kurz nemůže stačit :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.