Help for English

Stránky Help For English

 

Který blázen to tu provozuje?! Ještě jsem to tu nestihl celé prolézt, ale dojem…kvalitní zdroj informací, příjemný prostředí, ale co mě zaráží, tak kromě odkazů tu není žádná reklama ani odkaz na dotační program… wow

Dobrý den,

jsem velmi potěšen, že stránky HelpForEnglish ve Vás vyvolali tak kladný dojem.

Jak už se píše v patičce, tak autory(/provo­zovateli) systému HelpForEnglish.cz jsou: Mgr. Marek Vít a Petr Hudík (tj. já :-). Samozřejmě náš web by nemohl fungovat bez pomoci dalších lidí a můžete se ho zůčastnit i Vy… pro více informací zkuzte prozkoumat složku informace na našem webu, kde se dozvíte vše podstatné.

DÍKY, DÍKY, DÍKY
Náhodou jsem se dostal na Vaše stránky a jsem naprosto nadšen. Chtěl bych Vám vážně moc poděkovat za spoustu velice kvalitně zpracovaných testů, gramatiky a spousty dalších oblastí jazyka, tak krásného a potřebného jako je angličtina.
Angličtina mě velice baví a právě se připravuji na nějakou mezinárodní zkoušku, jsem si jist, že mi Vaše stránky v přípravě velice pomohou.
Bohužel jsem měl smůlu, že jsem měl na škole angličtinářku už poměrně starou věkem i myšlením a měla nejraději, když jsme se nadrtily nějaké fráze „by heart“. Používaly jsme k výuce starou komunistickou knížku o Prokopech a tak mě angličtina zpočátku vůbec nebavila. Dnes jsem na úrovni Intermediate (Upper-Intermediate) a velice rád si doplňuji slovní zásobu i znalost gramatiky.
Více takových učitelů do škol, jako jste Vy!
Ještě jednou moc díky.

Autorům stránek:
Prozraďte mi, prosím, na kterém ministerstvu vám povolili a kde jste následně sehnali obraceč času. (Nechci to zadarmo!) Nijak jinak si nedovedu vysvětlit existenci, rozměry a kvalitu těchto stránek. Díky.

:-D Díky všem za pochvalu. Fakt je, že nás to stojí opravdu spoustu času, ale je to koníček, který i nám dělá radost. Ono běžným zálibám člověk věnuje taky tuny hodin. My máme alespoň pocit, že děláme něco prospěšného. Rádi bychom ale, aby se tentokoníček změnil na normální zaměstnání. Potom by jistě web nabízel ještě daleko více funkcí, které máme zatím pouze v představách. Den má přeci jenom 24 hodin a já mám práci a rodinu, a Petr studuje školu. A při tom všem se skutečně ten čas hledá jen velice těžko.

Tak tož ať se vám to splní.

Autorům:
Děkuji za Vaše stránky, taky se snažím naučit angličtinu již pár let a tyto stránky mi v mém snažení hodně pomůžou. Zatím jsem zde našla všechno, co mě zajímalo. A to také díky přehlednému menu bez zbytečných ptákovin okolo.
Dotaz: čtu zjednodušenou četbu (asi level No 5) a nejsem si jistá, jestli bych už zvládla některé knihy v originale. Mohli byste mi pls nějakou jednoduchou četbu doporučit?

Dobrý den, také bych chtěla poprosit o radu, kterou knihou v griginální verzi je vhodné začít. Díky

Dobrý den. Jsem s Vašimi stránkami moc spokojen. Trávím tu takřka už třetí celý den. (tak dlouho a intenzivně jsem se angličtině snad ještě nevěnoval :-)) Chtěl bych se zeptat na tzv. slovesa změny stavu,(get old, go grey, grow dark, fall ill, etc.) Má to vůbec nějaký pravidla? Mám v tom děsnej zmatek. Bude mi cizinec rozumět když budu používat vždycky jen např. „get“, (má myslím nejvíc těchto spojení). Mohl byste prosím tyto spojení někde vypsat?

Veru a Mata: Jako první knihu v originále byste měly číst rozhodně něco, co vás normálně baví. Skvělé jsou různé trháky z dílny Stephena Kinga, Michaela Crichtona, nebo např. Harry Potter. Jde o to, aby kniha měla rychlý spád, díky kterému u toho zůstanete, i když zrovna nebudete zase tak úplně vědět, co znamená které slovíčko. Pokud si vyberete něco s pomalejším dějem a nebudete vše zcela chápat, brzy vás to přestane bavit a daleko nedojdete. Je to víceméně o tom, zda vydržíte, nebo ne. První k¨niha nebývá jednoduchá, ale hned po několika kapitolách zjistíte, že to jde. Druhou knihu už přečtete jistě hravě.

Castle: Změna stavu, ano, pravidla to má, i když ne zcela stoprocentní. Článek o těchto slovesech plánuji brzy vydat.

Dobrý den. Angličtinu se učím s přestávkami už spoustu let, někdy aktivněji, jindy to jen tak udržuji. Už jsem prošla několik různých stránek s výukou angličtiny, ale ty Vaše jsou moc fajn a hlavně – baví.

Chtěla bych se zeptat, jestli ještě někomu blbne diakritika nebo jestli to je chyba jen u mě.

TELL se používá s pøedmìtem nepøímým (ve 3. pádì) a to bez pøedložky TO
jedná se o pøací vìtu pro pøítomnost, ve které se používá minulý èas
v podobných pøípadech se s pøídavnými jmény používá pøedložka of
atd…

Jaký používáte prohlížeč? Kódování tohoto webu je windows-1250, je možný, že je prohlížeč nastavený na špatnou volbu.
V Internetu Exploreru by to mělo fungovat správně,
ve Firefoxu zkuste View/Character Encoding a tam zkuste vybrat správné kódování.
V Opeře to je podobné a jiné prohlížeče nemám k dispozici.

Všiml jsem si, že ikonka stránek, kterou nabízíte je nějak divně uložená. Její velikost po stažení je totiž 42188 bajtů, což je strašně moc. Když tu ikonku přeuložim (zachovám počet barev i formát) v nějakém programu, tak dostanu velikost 2531 bajtů, což je sakra rozdíl. V PNG to je dokonce 2000 bajtů.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.