help

Prosím kdyby jste někdo měl čas, potřeboval bych pomoc s překladem těchto vět Počítače zpracovávají informace. (to process) Kolik znáš v práci lidí? (to know) Na co myslíš? (to think) Řekl na shledanou a potom odešel. (to say; to leave) Ztratil jsem peníze, když jsem nakupoval. (to lose; to do shopping) Už jsi byl někdy v Anglii? (to be) Jak dlouho znáš Petra? (to know) Právě čtu zajímavou knížku o ekonomice. (to read) Hraje tenis od té doby, co dokončil školu. (to play; to finish)

Děkuji za váš čas :)

Už jsi někdy byl v Anglii-Have you ever been to England?

Hraje tenis od té doby,co dokončil školu-He has played tennis since he finished a/the school.
Kolik znáš lidí v práci?-How many people do you know at work?
Řekl nashledanou a potom odešel-He said good bye and then he left.
Ztratil jsem peníze,když jsem nakupoval-I lost my money when I was shopping.
Jak dlouho znáš Petra?-How long have you known Peter?
Právě čtu zajímavou knihu o ekonomice-I am reading an interesting book about economy now. Pokud myslíte,že ji máte v tomto období rozečtenou (I am reading an interesting book about economy)
Počítače zpracovávají informace-Computers process information.

Kdyžtak mě někdo opravte :)

Vypada to OK, pro priste necht se tazatel nedrive pokusi sam a necha si to tu opravit. Domaci ukoly za ostatni tady nedelame (a ze tohle snad ani nic jineho nez DU byt nemuze).

Cheery: Děkuji :) Karel: Neni to úkol je to příprava na zápočtový test a z x vět jsem vybral tyhle, které mi nejsou úplně jasné. Mám je před sebou napsané podle sebe, měla to být kontrola. Omlouvám se,

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Lord78 vložený před 13 lety

Cheery: Děkuji :) Karel: Neni to úkol je to příprava na zápočtový test a z x vět jsem vybral tyhle, které mi nejsou úplně jasné. Mám je před sebou napsané podle sebe, měla to být kontrola. Omlouvám se,

Tak pokud to je skutecne tak, tak se omlouvam ja. Ale kdybys to tu byl byval dal predem, mohl jsi to mit opravene i s vysvetlenim chyb.

Já vim Karle,ale já jsem lhod takovej,že když to vidím,musím přeložit :)

Jo nechtěl jsem tim zatěžovat ještě víc :) V pátek celý den pršelo. On Friday it was rainnig all day Dnes ráno jsem si na zahradě četl knihu. Today morning i was reading the book on the garden O čem s vámi včera večer mluvil? What about he was talking with you yesterday evening? Ve kterém bytě jsi bydlel? In witch flat were you living.

U všech se měl použít minulý průběhový, ale nepřijdou mi tyto věty jako typické pro tenhle čas, nebo ano?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Lord78 vložený před 13 lety

Jo nechtěl jsem tim zatěžovat ještě víc :) V pátek celý den pršelo. On Friday it was rainnig all day Dnes ráno jsem si na zahradě četl knihu. Today morning i was reading the book on the garden O čem s vámi včera večer mluvil? What about he was talking with you yesterday evening? Ve kterém bytě jsi bydlel? In witch flat were you living.

U všech se měl použít minulý průběhový, ale nepřijdou mi tyto věty jako typické pro tenhle čas, nebo ano?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Roman Svozílek vložený před 13 lety

Hodilo by se přečíst:
WHICH vs. WITCH
Včera, dnes a zítra…
Předložka ‘na konci’ vztažných a tázacích vět

Díky mrknu na to :)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.