Help for English

Dog commands in English

Komentáře k článku: Dog commands in English

 

Našeho psa jsem naučil povel YES Když řeknu yes, vždy přiběhne a chce dobrotu 

Psa sice nemám, ale rád jsem si článek přečetl, některé povely jsem neznal. Hned se mi také vybavila scéna z filmu Stand By Me, kdy rozzuřený majitel volá na svého psa “Sic 'em, boy!” neboli “Trhej!” 

Díky moc za povely v angličtině, budu to využívat při canisterapii na školách a snad to bude děti motivovat učit se anglicky, když to bude umět i pejsek 

Ahoj Marku, máme opět štěňulu a chodím ji cvičit k jinému cvičiteli než jsem chodila s Abigail. Potřebovala bych poradit učí nás příkaz, který jsem předtím neznala a který se jmenuje “revír”. Pointou příkazu je, že když jsi se psem na procházce a potřebuješ aby se rychle vyběhal ukážeš na nějaký význačný bod-věc, třeba strom v určité vzdálenosti, dáš příkaz revír. Pes běží ke stromu, oběhne ho a vrátí se k tobě. Napádá tě jak by tento příkaz byl v angličtině?

K základním povelům bych ještě přidala: speak/bark a určitě stand .

Poznámka k příkazu lehni, zjistila jsem, že v angličtině jsou dva různé příkazy pro lehni: 1. sit down – pes leží a má zvedlou hlavu dívá se na tebe, je to klasické lehni co se u nás učí, 2. down – pes leží a má položenou i hlavu na zemi.

Určitě příkazů jsou desítky dalších a určitě se liší od člověka k člověku. Ty, o kterých jsme psal, jsou spíše základní příkazy, bez kterých se člověk neobejde – základní trénink.

O příkazu ‘revír’ jsem nikdy neslyšel. To s tím ležením, taky nevím. Ani na našem cvičáku ani v reálu jsem se s tím nesetkal. Ale samozřejmě je to možné. Obecně LEHNI by mělo být spíše pro pohodlí psa, když musí někde čekat déle.

A jak by se řeklo “Hledej!”? Search? A co třeba takové “Trhej!”?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Radim45 vložený před 10 lety

A jak by se řeklo “Hledej!”? Search? A co třeba takové “Trhej!”?

jako hledej se myslím spíše u pejskařů používá FIND.

Trhej, no třeba KILL.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.