Help for English

somewhere - anywhere

 

Nedocvaklo, hmm?? :? ...... Here in America and Canada, when polite people say something they didn't mean to say and hurt someone's feelings they always apologize. :-( ........ Nevím jak je to v Anglii a v Česku.

Omluva? Za co?
Podívej se zpětně na svoje příspěvky, věčně do někoho nebo do něčeho rejpáš. Ty sám, ses dotkl mnoha lidí svými posměšnými poznámkami. Nemyslíš, že je na místě se jim omluvit? Zamysli se nad sebou.

Nechci se vám do toho míchat :-) ale nevím, jestli čeština má kodifikováno, jak se mají zapisovat hovorové výrazy… to nemá asi žádný jazyk.

Jime_cz, neupsal jsem se, vždycky jsem to takhle psal. A asi vždycky budu. Vygoogloval jsem si viděl's a jsem rád, že to takhle nepíšu sám.

Typografická norma o apostrofu (tzv. odsuvníku) říká to, že se používá tam, kde je vypuštěno nějaké písmeno, především v nespisovné češtině, nejčastěji na konci slov (lek' se, spad' na zem). Věřím, že i viděl's spadá mezi ty případy, i když v té normě to není výslovně uvedeno.

Spellcheck ve Wordu vám mimochodem červeně podtrhne jak viděls, tak viděl's.

Dál to řešit nebudu.

I když nejsem profík přes češtinu, jsem docela velký „knihomol“, a tak můžu říct, že ve většině případů přímé řeči, kdy je použitá hovorová čeština bývají tato slova s apostrofem (tzn. viděl's, byl's, chtěl's atd.).

:shock: Bodlino! … Včera's mi v Knize Přání a Stížností kecala že moje „všimnul's“ je HUMUS. Ty's to už ale vygumovala, tak si snad nebudu Markovi stěžovat. Nechce se ti mně omluvit?? :?

Rudo, to byl MEOW v této diskusi, jen o pár příspěvků výš. Možná by ses měl fakt nejdřív zamyslet, než něco napíšeš. Myslím, že už ti to jiní radili… tak se nechci moc opakovat. Já se zase vrátím k tomu, že tě budu ignorovat.

Mnoho lidí tu na mě trochu nadávají, tak já už si ty jejich urážky pletu.

Já myslel že Meow řekl „hnus“, on ale řekl „humus“, a to mi teda vůbec nevadí. Já humus alespoň jednou týdně jím. Tady je recept na to jak to upravit aby to bylo pochoutkové:

http://www.agni.gr/…es/humus.asp
:-)

Našel jsem pro vás recept v Češtině na to jak upravit ten humus tak aby se to dalo jíst.

Tak už ...... DOBROU CHUT'!!! :-D

http://www.labuznik.com/recipe.php?…

Ok, omlouvam se, nevedel jsem ze se ten apostrof v cestine pouziva. :oops:

Nemáš se za co omlouvat, Jamesi! Oni si z nás dělají legraci o tom že ty apostrophe v Česku existují.

Bylo by hezké kdybych mohl říci ze Češi i JINAK tu jejich krásnou Češtinu nezkurvujou. … To by ale nebyla pravda. Oni vyměňují Časká slova za Anglická skoro každodeně … a to je škoda! HROZNÁ škoda!!! :-( :-D

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.