Would have scored

Tenhle kontext stačí?

Reporter:

In a recent survey about what makes people happy at work, Innocent was listed as one of the top companies to work for. You obviously think it is a happy company. Now why do you think that?

Becka:

Well, I can see how we would have scored quite highly on that scale, I think there is quite big emphasis.....

…mně právě nepřijde (podle kontextu), že by to říkalo “jak bychom se bývali umístili…” – nebo se pořád pletu? Zároveň mi to nepřijde stejné jako “That would've been your mother.”

samozřejmě takovýhle kontext na to vrhá úplně jiné světlo. :-)

znamená to vlastně: Chápu, jak je možné, že se to stalo.

Nevyjadřuje to jistotu mluvčího, ale spíše možnost, pravděpodobnost apod., řekl bych.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 10 lety

Toto je hodně pokročilá gramatika, setkal jsem se i s tím, že mi někteří rodilí řekli, že to neexistuje. :)

WILL vyjadřuje míru jistoty, stejně jako např. MUST / CAN'T apod.
Někdo volá:
That must be your mother. – 100% jistota, že ano
That can’t be your mother. – 100% jistota, že ne
That will be your mother. – domnívám se, že ano; je to pravděpodobné

WILL + minulý (dokonavý) infinitiv vyjadřuje domněnku o současném stavu, jehož příčiny začly už v minulosti. (Viz např. otázka 10 v testu Winter test (Upper-Intermediate)
To samé s WOULD hovoří o minulosti.

I am sure they would have been looking for those bank robbers.
= To oni určitě pátrali po těch lupičích. / To bude kvůli těm lupičům, co je hledají.

Pomohlo Vám to? :)

Will + minulý infinitive je vlastně předbudoucí čas, ne?

Ale upřímně to moc nechápu – když dle odkazovaného testu vyjadřuje domněku v minulosti, proč nepoužít modal či normálně např. minulý čas?

V ukázkové větě, jak by význam změnilo:

Well, I can see how we scored quite highly on that scale, I think there is quite big emphasis.....

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.