Help for English

Word Manager

 

Používáte náš program Word Manager a potřebujete informace, tipy, rady apod?

Dobrý den,
nejde nějak ve slovníku v programu nastavit filtrování úrovní, abych si mohl třeba vytvořit lekci ze všech slovíček pouze z jedné dané úrovně?

K tomu můžete použít např. generátor lekcí – nastavíte si kolik chcete slovíček, z jaké úrovně (či jakých úrovní) a počítač Vám lekci vytvoří sám. Dokonce si můžete nastavit třeba to, že chcete jen podstatná jména, která mají ilustraci a nahrávku výslovnosti.

Díky moc, přesně to jsem potřeboval:)

kolik slovíček se vejde do jedné lekce?

Neomezeně. Měli jsme tam nějakou chybku, že při větším množství to padalo, ale ta už je v nové verzi opravená.

Jinak doporučuji vytvářet si lekce cca po 15–25 slovech. Vždycky se můžete nechat zkoušet třeba z deseti lekcí najednou, když chcete víc slov zároveň, ale obráceně, rozdělit lekci moc nejde. Zkoušení jedné lekce pak může trvat příliš dlouho.

Takže se třeba naučte důkladně jednu lekci o 20 slovech, potom druhou, potom třetí a nakonec si můžete vybrat opakování všech tří najednou. Učení je potom daleko efektivnější.

mám v plánu slovíčka těchto mých speciálních lekcí postupně umazávat, jak si budu jistá, že je fakt umím :-) Jinak se s tím fakt dobře učí, díky, díky :-)

jarmi1:
jaký to má smysl? Lekcí si můžete vytvořit kolik chcete a můžete si je pak najednou všechny najít pomocí záložek. Není důvod nic mazat. Časem by se mohli hodit.

Navíc jeden z hlavních prvků programu je právě to, že slovíčka co člověk umí si program pamatuje a člověk se pak s nimi nemusí v budoucnu zabývat.

Pokud používáte k učení lekci my search, co vytváří sám Word Manager, tak si jí můžete přejmenovat a program vytvoří novou…

jenže už jsem si do lekce naskládala cca 200 slov, ve kterých jsem si nebyla úplně jistá a které už mám dávno umět. Vracím se k angličtině po 5 letech a tak jen touto lekcí potřebuji „oživit“ co tam už bylo kdysi dávno. Jinak dle doporučení už dělám další lekce po 20 slovíčkách. Nechtěla jsem tímto pobouřit tvůrce :-)
Co to je „my search“ – to je to když si vytvářím novou lekci, tak se mi objeví, která slovíčka již jsou nebo nejsou v jiných lekcích a já do této nové lekce pak dám jen přidat nebo vytvořit – to když to slovíčko není ve WM uvedeno (zatím). ? Učím se do hodiny dle toho co probíráme.

MY SEARCH je okruh slovíček, kam se zapisují slova, která si uložíte při hledání ve slovníku… když si něco vyhledáte, ať již přímo ve WM nebo v některé z her či ve Smart Tests, můžete si slovo uložit. To se uloží do My Search.

Rozhodně jste nás nijak nepobouřila. K tomu tady to fórum je.

Dobrý den,
měl bych zájem o tento program ještě spolu s kamarádem. Oba dva jsme studenti VŠ. Chci se zeptat jestli je možno nějak dohromady zakoupit licenci na tento program za výhodnější cenu než, kdyby jsme si jej kupovali každý samostatně. Např. za studentskou cenu.

Děkuji Vám za odpověď

Podobné věci prosím řešte přes vitware.cz. Zde by měla být diskuse k danému programu.

Jarmi1:
program si pamatuje správné odpovědi pro každé slovíčko i po přerušení lekce. Takže se z té lekce o 200 slovíčkách normálně zkoušejte, vždycky tam nastavte, že chcete vyřadit slovíčka co už umíte a klidně to zkoušení vypínejte ikdyž nedojdete až na konec.
Postupně vás to bude zkoušet z méně a méně slovíček až dojdete do stádia, že budete v té lekci umět všechny.

Potom je dobré po nějaké době nastavit, že chcete každé slovíčko vyzkoušet jenom jednou, projet si tu lekci a slovíčka co jste za tu dobu zapomněla budou opět označena, jako že je neumíte a vy se z nich pak můžete znovu vyzkoušet pomocí té metody, že vyřadíte slovíčka co už umíte, nebo pomocí revize.

pěkné … jsem si říkala, že pokaždé, když se k tomu dostanu, tak se tam neopakují ta slovíčka, co jsem se naučila den předem :-) Zkouší mně to po menších skupinkách slovíček. Takže mazat se nic nebude :-D

Dobrý den,
po detailním prohledání na Vámi uvedených stránkách jsem, žádné forum nenašel. Pouze zde byl kontakt a to zase na Vás. Nevím tedy, kde zjistím případnou odpověď na moji otázku o pár řádků výš.

Děkuji

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.