Help for English

Kdo vi, at mi poradi:-)

 

Zdravim vsechny, mohl by mi prosim nekdo pomoci s mym problemem :? Jde o to, ze kdyz chci videt nejaky text a najedu na zarovku:-) tak se mi nekdy ukaze jen cast toho zluteho policka. diky vsem

Jaký prohlížeč používáte a jakou verzi?

Sice nevyřeším tento problém, ale chtěl bych se zeptat, který prohlížeč je nejlepší pro zobrazení těchto stránek, třeba v Opeře vím, že kliknutím na neznámé slovíčko to nejde.

V Opeře prý jde nějak vypnout zobrazování menu po kliknutí pravého tlačítka, takže i tam potom slovníček funguje. Já osobně zobrazuju stránky jak v Mozille, Firefoxu a IE zcela bez problémů. Operu nepoužívám.

Vypl jsem zobrazovací menu při kliknutí pravého tlačítka, ale stejně to nejde, ale to nevadí. Budu asi používat Mozillu. Prosím, mám dotaz, je nějaký rozdíl mezi Firefoxem a Mozillou, mě přijde, že je to stejný.

Tak na to vám asi líp odpoví články na Wikipedii MOZILLA a MOZILLA FIREFOX. Jsou to dva odlišné prohlížeče, i když asi fungují na stejné bázi. Jinak FIREFOX je druhý nejpoužívanější prohlížeč na světě.

Když vytváříme stránky tak se maximálně snažíme, aby se správně zobrazovaly ve všech prohlížečích stejně, bohužel občas některý prohlížeč vybočuje z řady a pak to trochu zlobí.

Příkladem může být právě hledáním v rychloslovníčku v Opeře. Nebo se občasné problémy v pozicování. Naštěstí většina věcí jde vyřešit, ale protože kodérství není naše specialita tak se stále najdou slabá místa…

Co se týká rozdílů mezi prohlížeči Moziloou a Mozilou Firefoxem, tak z hlediska vývojáře nejsou žádné, protože oba používají stejné vygreslovací jádro Gecko. Rozdíl je v pojetí celého prohlížeče, možná by se dalo říct, že FireFox se vyčlenil z balíku Mozilla (který mimochodem obsahuje internetový prohlížeč, emailový klient) a vznikl samostatný prohlížeč Mozilla Firefox, který se zaměřil čistě na prohlížení webu a přinesl některá zjednodušení v ovládání.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.