Help for English

Kniha pro FCE

 

Prosim o radu.. Jsme na jednolete jazykove skole a v letnim terminu bych si chtela delat FCE. Je to pro me velky krok a mam z toho strach, ale chci to zkusit.. Chtela jsem poprosi, zda ten, kdo ma zkusenost, tak mi neporadil, jak se co nejlepe na to mohu pripravit.. Mam dojem, ze me skola nepripravi.. Testy jsi zkousim, procitam ucebnice, drtim gramatiku. Ale chtela jsem se jen poptat. Zda nekoho neco nezazkocilo? Jiste se podelite?! Predem moc dekuji

Ahoj,mám angličtinu strašně ráda, chtěla bych v budoucnu angličtinu učit, možná jako lektorka.Mám jenom gympl, teď zvažuji, jak se ke svému cíli dobrat. Stačilo by udělat si pedagogické minimum + jazykovou zkoušku? A jestli ano, tak jakou zkoušku? Klasické státnice nebo třeba FCE zkoušky? Možná co jazykovka to jiný názor. Vím, že v Brně na MU se dá studovat obor Lektorství AJ, ale podmínkou přijetí je úspěšné složení TSP a tohle je pro mě opravdu tvrdý oříšek. Mohl byste mi poradit?

Pokud vím, jazykovky nemají všechny stejné požadavky. Na hodně školách učí i studenti VŠ, kteří nemají ani potřebné zkoušky, ani pedagogické minimum. Pokud budete mít nějakou zkoušku, určitě budete mít větší šanci. FCE je podle mého názoru málo, ale i tak někteří učí. Toho TSP se nebojte.

Toho TSP se bojte, spousta mých známých na tom opakovaně „vybouchla“. Je to otázka štěstí a ačkoliv si můžete koupit vzorové testy, vlastně se na to nedá ani cíleně připravit. :-(

Ahoj. Prosím někoho, kdo absolvoval FCE exams: do jaké míry je srovnatelná obtížnosti skutečných testů s cvičnými testy jako např. First Certificate Practice Tests Plus 2? Mohu se spolehnout, že když mám tyto cvičné testy v částech Reading, Use of English a Listening prakticky bez chyb (80–90 %), že prolezu u zkoušky? (Writing a Speaking těžko zhodnotím, ale myslím, že bych se taky chytla). A pokud jste někdo dělal tuto zkoušku v Brně na Britské radě, prosím, napište mi jaká byla kvalita zvuku při Listeningu. Předem děkuji všem, kteří si udělají čas na odpověď. :-D

Myslím, že FCPT+2 jsou poměrně srovnatelné se skutečnou zkouškou, takže když áte vše bez chyby, pak se dá předpokládat, že vám to půjde i u zkoušky. Být vámi si ale ještě na Britské radě půjčím oficiální FCE test z min. let a uvidíte.

Velice děkuji za povzbudivou odpověď a hlavně za dobrou radu. Oficiální testy z min. let se pokusím sehnat, ale do zkoušek zbývá už jen necelý měsíc a tak je mi jasné, že nejsem jediná, kdo o ně má teď zájem. No, snad budu mít štěstí. Nicméně, Vaše odpověď mi dává naději, že snad přece jen zkouška nebude mít katastrofický scénář :? . Ještě jednou moc děkuji.

Testy z minulých let jsou hodně příhodné, i když se obtížnost u nich dost liší. Jestli můžu doporučit, tak First Certificate Language Practise a Knockout- Student´s book a Workbook. Všem hodně štěstí.

Děkuji za radu. Testy z minulých let se mi dnes podařilo sehnat, takže na víkend mám o zábavu postaráno. Cvičení z FCE Language practice už mám také projítá, tímto moje příprava končí a děj se vůle Alláhova :-D

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.