Help for English

Stránky Help For English

 

Myslim, že vám nějak blbne vyhledání a to jak klasické, tak rozšířené.
Zjistil jsem to, když jsem dneska hledal článek v kterým se vyskytuje věta „This is my mother and father's car.“. Ať jsem nastavil cokoliv (gramatika, Marek Vít, nebo/a) tak mi to ten článek nenašlo. Zkoušel jsem hledat i části té věty a nic, našlo to pouze články, kde se vyskytuje jedno s těch slov.

Určitě by pomohlo, kdyby šlo zadávat věty v uvozovkách a hledat tak přesná spojení.

Protože jsem ten článek nenašel ani ručně, tak se zeptám tady ještě.
Byla tam věta: This is my mother and father's car. Mě zajímá, proč tam nebyl apostrof i u slova MOTHER, je pravidlo, že smí být ve větě pouze jeden apostrof, je to překlep, nebo něco úplně jiného?

Při editaci příspěvku mi to hází MySQL varování: Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /data/www/www_h­elpforenglish_cz/kfo­rum.php on line 836

Také jsem si všiml, že když přidám příspěvek a ten příspěvek vyjde zrovna na další stránku, tak mě to přesměruje na stránku z které jsem to začal psát místo na tu poslední (abych si to mohl po sobě přečíst).

Třetí věc je sice detail a blbost, ale… když na stránách chci napsat někomu vzkaz, tak je v textovém poli pro vzkaz automaticky udělána na začátku mezera a člověk jí musí zbytečně mazat.

Proč tam není apostrof? Protože kdyby bylo MY MOTHER'S and MY FATHER'S car, šlo by o dvě auta, o to mámy, a o to tátovo. Pokud něco přivlastňujeme co patří dvěma lidem (jedna věc), je tam přivlastňovací pád jen jeden.

Indexování, jaké má např. google nebude vůbec snadné, ale pokusíme se systém vyhledávání zcela předělat. Nebo využijeme google pro prohledávání stránek Help for English.

Děkuju Marku za vysvětlení.

Teďka se obávám jestli nemáte nějak rozbitá ty soukromé zprávy, protože se mi zobrazilo, že mám dvě nové zprávy a když jsem se chtěl na ně kouknout, tak tam žádná nová doručená nebyla.

Jinak jsem dostal docela dobrý nápad a to udělat na stránkách zasílání novinek na email. Vím, že RSS je best, ale i tak by to myslim využilo dost lidí. Edit: aha, takže chyba bude asi jinde, protože mi zrovna napsala osoba od který jsem čekal ty zprávy toto: zkoušela jsem ti odepisovat na tvůj mailík z www.helpforenglish.cz, ale bohužel to máme v práci blokovaný. Takže je to docela zvláštní, že se to sice neodeslalo, ale stránky přesto se mi zobrazily nové zprávy…

Dobrý deň
Najskôr poklona autorom tohoto webu. Našiel som to tu len náhodou, ale len tak sa ma už nezbavíte :-) Stiahol som si pomocou programu Webreaper prakticky celý tento web a doma ho prehliadam offline. „Samozrejme“ že preskúšanie mi offline nefunguje. Nevie mi niekto poradiť či sa toto dá vyriešiť? Zatiaľ ma napadá len takéto riešenie: stiahnuť stránku nevyplnenú, potom si dať vyhodnotiť test a opäť ju stiahnuť na disk vyplnenú a pozrieť ako to malo byť správne. Nepohodlné že ?! Dík za skorú odpoveď a pardon ak sa to tuž už niekde riešilo.

No, testy jsou řešené pomocí javaskriptů, takže by vám to mělo po načtení testu fungovat i bez připojení k internetu. Ale nevím, odborník nejsem. Snad si tohoto dotazu všimne Petr Hudík. :-) Je to jeho dílo.

Všiml jsem si, že u vkládání příspěvků na fórum nefunguje odřádkování a všechno se smrskne do jednoho odstavce. Jako dočasné řešení doporučuji na místo kde má být řádek zalomený vložit tag < br /> (bez té mezery za první závorkou)

Tak koukám, že problémy s odesíláním zpráv má více lidí. V práci máme blokované odesílání zpráv z určitých stránek, tak jsem myslela, že to bude i tento případ, a ono ne. Taky mi to píše: „Při odesílání zprávy nastala neznámá chyba…“. Zkoušela jsem to pak ještě několikrát, ale povedl se pouze jediný pokus, a to když jsem psala velice krátkou zprávu „Pokus…“.

Adíku je to těma apostrofama, musíš psát bez nich. Došla mi sice i zpráva z apostrofama, ale byly to trošku jiné apostrofy (možná jednoduché uvozovky) a to tyhle ´. Jak se ale dělají na klávisnici nevim… můžeš si ho ale třeba někam uložit a pak pomocí CTRL + C a CTRL + V vkládat.

Chtěl jsem toto řešení postnout do komentářů článku o té nové vychytávce hledání slovíček přímo v článku, ale neprošlo to, tak to dávám sem.

Tak teda klobouk dolu, o takovéhle vychytávce se mi ani nesnilo!

Co se týče toho problému s Operou, sám jsem podobný problém nedávno řešil na svých stránkách a napadlo mě toto řešení. Neni to sice moc elegantní, ale funguje to a generovat to je hračka a zrovna já bych byl moc rád jako Operák :)

Pro všecny prohlížeče kromě opery by se stránka generovala tak jak má a pro Operu by se generovala tak, že každé anglické slovo by bylo uzavřené do tagu <a> bez adresy odkazu. Pokud je totiž text v tom tagu, opera ho chybně neoznačuje po dvojkliku.

Nezkoumal jsem přesně princip toho obslužného javascriptu, ale myslim, že by to takhle mělo po menší úpravě scriptu fungovat.

Pro zkoušku funčnosti si můžete vyzkoušet třeba tehle kód (ty události by na stránkách samozřejmě nebyly):

<a ondblclick=„a­lert(‚We‘)“>We <a ondblclick=„a­lert(‚have‘)“>ha­ve

Je pravda, že velikost stránky pro tu operu nepatrně vroste, ale opravdu jenom nepatrně a takový kód je i zcela validní!

Dobrý den,

pro Orkanisko: program Webreaper neznám a tudíž nemůžu říct, proč to nechodí – obecně lze říct, že testy by chodit měly, zkuste v programu nastavit, zda by mohl stahovat i JavaScripty.
Teď mě ale napadá, že jste tím „preskúšanie“ mohl myslet zkoušení slovíček, tak toto rozhodně chodit nebude, používá to nástroje pro vyhodnocení na serveru. V takovém případě doporučuji použít některý program pro zkoušení slovíček offline (na počítači). Za nejlepší považuji Language Lab pana Mgr. Marka Víta bližší info naleznete na www.vitware.cz .

Odesílání soukromých zpráv : ano skutečně se jednal o problém s apostrofem – ale v současné době už by měl být opraven.

pro Pilda: moc děkuji za příspěvek a nápad… pro větší přehlednost jsem tento příspěvek a reakci na něj přesunul do nového tématu Rychlé hledání ve slovníku

Uzamčení tématu

toto téma dosáhlo na šestou stránku, proto se domnívám, že příspěvky v něm přestávají být dostatečně přehledné, proto toto vlákno uzamykám.

Pokud máte nějaký dotaz ohledně stránek HelpForEnglish založte prosím nové téma.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.