Díky za vysvětlení.
Komentáře k článku: Rod podstatných jmen v angličtině
Díky za vysvětlení.
hmm
dobrý,jsem
se poučila,myslela jsem,i když je to divný,že v aj nejsou rody,ale jako je
to jasný no… ![]()
Dik
Zvirata v nezivotnem rode — nemel jsem o tom ani tuseni.
Dik
Pane Víte !
Moc vydařené stránky
![]()
elephant
Tuším, že jsem někde četl, že pro nějakého konktétního slona
(elephant) se taky používá (s)he namísto it. Snad že jde o tak velké a
majestátné zvíře, že si zaslouží být odkazován „něčím víc než
pouhým it“.
To jsem si asi vsugeroval pěknou blbost, že? ![]()
is,are
Zdravím! Chcem sa spýtať neviem možno už tu je článok o tom, že kedy
sa požíva is a kedy napr.
Everybody is happy.
neviem či som to napísal správne, ale myslím si to tak, že v ktorých
prípadoch je is a kedy are alebo people are/is ja by som dal is ale nie som si
moc istý tak ak je článok tak kde ale asi nie lebo som hľadal a ak nie tak
potom v budúcnosti ak je možné urobiť ale ak sa to dá pár vetami
vysvetliť.ĎAKUJEM!
is,are
Zdravím! Chcem sa spýtať neviem možno už tu je článok o tom, že kedy sa požíva is a kedy napr.
Everybody is happy.
neviem či som to napísal správne, ale myslím si to tak, že v ktorých prípadoch je is a kedy are alebo people are/is ja by som dal is ale nie som si moc istý tak ak je článok tak kde ale asi nie lebo som hľadal a ak nie tak potom v budúcnosti ak je možné urobiť ale ak sa to dá pár vetami vysvetliť.ĎAKUJEM!
Re: is,are
No, určitě se o tom v nějakém článku zmíním. Ale jen tak ve zkratce – EVERYBODY = každý, je to jednotné číslo, proto vždy IS, nikdy ARE.
ALL THE PEOPLE – všichni lidé – množné číslo, proto ARE.
Dobrý den, jak tedy říct, že jsem byla s kamarádem- male-friend? děkuji
Dobrý den, jak tedy říct, že jsem byla s kamarádem- male-friend? děkuji
Re:
with a friend většinou stačí. Když chcete zdůraznit, že je to KAMARÁD a ne KAMARÁDKA, musíte si nějak poradit. AMLE FRIEND je taky řešení. Pokud to ale není potřeba zdůrazňovat, nechal bych jen A FRIEND.
Dobrý den, píšu takovou báseň a potřeboval bych poradit s tím, jaký
životný rod bych měl přiřadit těmto podst. jménům: Fish, blossom, river,
sea.
Díky! ![]()
Re:
netuším… Historicky myslím řeky braly jako dárci (dárkyně) života, tedy jako matky, proto byly v ženském rodě, i když v němčině je to mužského rodu… a řece Mississippi se říká OLD MAN RIVER. Takže těžko říct.
Pokud je slovo germánského či románského původu, zkuste se podívat, jaký rod mají v němčině či v latině. FISH v němčině je mužského, vět má v němčině rod ženský. Apod.
Ale fakt neví, třeba to básníci obecna používají jinak, nebo to používají, jak se jim zachce a hodí. Netuším.
Dítě
Dobrý den,
a jak je to s dítětem, když o něm mluvím celkově a neznám jeho
pohlaví? Je to IT, nebo THEY?
Děkuji.
Dítě
Dobrý den,
a jak je to s dítětem, když o něm mluvím celkově a neznám jeho pohlaví? Je to IT, nebo THEY?
Děkuji.
Re: Dítě
záleží, jak v které větě. Např. když dva čekají mímo a nevědí, používají IT. Pokud jde třeba o nařízení školy obecně pro každé dítě, bylo by tam THEY.
Re: Dítě
záleží, jak v které větě. Např. když dva čekají mímo a nevědí, používají IT. Pokud jde třeba o nařízení školy obecně pro každé dítě, bylo by tam THEY.
Re: Re: Dítě
Děkuji. Myslím to třeba, když mi někdo řekne, že má dítě a já se ho chci zeptat jak je staré. Takže můžu takhle? How old is it?
Re: Re: Dítě
Děkuji. Myslím to třeba, když mi někdo řekne, že má dítě a já se ho chci zeptat jak je staré. Takže můžu takhle? How old is it?
Re: Re: Re: Dítě
Když někdo řekne, že má dítě, pravděpodobně řekne SON nebo DAUGHTER. Když ne, nejdřív se zeptáte „Son or daughter?“ a pak teprve HOW OLD IS HE/SHE. A když se před tím nezeptáte, zeptáte se jen „HOW OLD?“
Prostě použít pro dítě IT je takové velmi divné. Když někdo mluví o dítěti jako o ‚it‘, je to člověk, který např. nemá rád děti. Takže se tomu prostě vyhnete. Je to zcela přirozené.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.