Help for English

Angličtina pro začátečníky - Mapa kurzu

Komentáře k článku: Angličtina pro začátečníky - Mapa kurzu

 

.....jen chci říci

.....pane Marku Víte, děkuji. Jsou to úžasné stránky pro nás odrostlejší, ale nejen pro nás (o stránce jsem se dozvěděla od dcery a té je 22 let).

Dobrý den, chci se zeptat, v jaké sekci najdu příslovečná určení…předem děkuji V

Re:

Příslovečná určení, to je velmi široký pojem. CO přesně máte na mysli?

chcem sa spýtať či bude a kedy bude unit 8?

Defaultní ikona uživatele
ikona neznámého pohlaví Tom
Odkaz na příspěvek Příspěvek od matko1986 vložený před 13 lety

chcem sa spýtať či bude a kedy bude unit 8?

Re:

Taky by mne to zajimalo

Odkaz na příspěvek Příspěvek od matko1986 vložený před 13 lety

chcem sa spýtať či bude a kedy bude unit 8?

Re:

Bude, kdy, to slíbit nemůžu. A neodvažuji se ani odhadovat.

Re: jak dál

Rada jak dál pomocí Destination B1 je na vlákně:
helpforenglish­.cz/cz/forum/?ak­ce=topic&Top_ID=7­386

Lidské tělo

Dobrý den, můžete mi někdo poradit, kde bych tady našla slovní zásobu (okruh) pro popis jednotlivých částí těla? Našla jsem vnitřní orgány, ale tělo ne… Možná jsem jen slepá… :-)Díky :-)

Re: Lidské tělo

Slovník; Easy Body :-)

to koukám

Dobrý den. Tímto se zařazuji mezi začátečníky – seniory. Od syna jsem dostala tip, tak se rozkoukávám. Angličtinu jsem ještě nedělala, ale v dnešní době ať chceme nebo ne, se jí de facto stejně není dost dobře možné vyhnout. Nejdřív jsem prozkoumala v testech své letmo pochytané znalosti a dopadla jsem v průměru na těch 90%. No, aby to nebylo jako v tom úsloví – první vyhrání z kapsy vyhání… Určitě je k výuce zapotřebí zájem, pravidelné učení a výdrž – nehledě k alespoň občasnému použití v praxi, aby stouplo sebevědomí. Investovala jsem hodně času, trpělivosti a pokory ve výchově svého syna. ale s věkem se mi vložené vrací. Před 12-ti lety jsme si pořídili první PC a já zírala na monitor jak puk, vyděšená z neznalosti, tvrdá v manipulaci s myší atd. On tehdy ještě na ZŠ mi připomněl moje slova, která jsem ráda používala – žádná tragedie, prostě škola hrou, nebudeme si dělat těžkou hlavu a hravě vše zvládneme. Vzal mě s kamarády do školicího střediska IT, kde po výuce PC pronajímali na počítačové hry. A pustili jsme se do Quake. V první lekci jsem se naučila lehce ovládat myš, klikat, číst, orientovat se.. v 5.lekci skákala, podplavávala, dřepala, byla zákeřná k protivníkovi a hravě přehazovala zbraně, které jsem uměla i patřičně použít. Hrávali jsme 4 proti 4. Excelentní výuka. Dneska jsem mu volala, že bych se asi měla chuť do té „angliny“ pustit. Jeho rada ? Zapomeň na češtinu a její gramatiku, nepomůže ti ani němčina a její gramatika. Nejlépe je vžít se do role mrněte, které se začíná teprve učit mluvit. V první fázi je fatálně jednoduchá a druhá fáze je začínající zmatek nad její komplikovaností. A tam se to láme. Když vydržíš, ke konci života můžeš možná říct, že se slušně domluvíš anglicky. Jinak, přece škola hrou, ne mami ? (Je mi 58.) Hm, hm…
Pane Víte, máte spousty pozitivních a nadšených ohlasů v diskuzi. Je mi ctí se připojit k vašim žákům a přeji si vydržet a projít komplet nabídnuté učivo. Doma mám po synovi učebnice, CD – budu si vše podle potřeby kombinovat a snad – doufám, věřím, budu moci za nějaký čas napsat – pokročila jsem a jedu a na jaké úrovni…
Jinak k diskuzi učení – staří, mladí – podle mne je to individuální, znám mladé lidi, kteří se velmi těžce učí cizí jazyk, i když jinak jim to „pálí“ a mám kamarádku, která potřebovala k podnikání italštinu, téměř v 50-ti letech se do ní pustila a bezvadně ji zvládla. Tvrdí, že u nás pokročilejších je problém se studem. Ve vyšším věku si myslíme, že bychom měli být chytří, všechno znát a umět. A to nás omezuje. Mladí si z toho většinou moc nic nedělají. Prostě brebentí, i když ne úplně gramaticky správně a nemají komplex, průběžně pilují, doplňují učivo a jedou v klidu dál. Takže jedeme dál ?
:-)

Moc děkuji za tento kurz. S angličtinou se trápím již mnoho let, ale až teď mám konečně pocit, že mi základy stojí pevně a můžu pokračovat ve studiu dál. Tento kurz byl pro mě velkým přínosem. Doufám, že další kapitolky budou brzy. Díky!

pochvala

Musim se připojit k chvále těhle stránek. Motám se tu asi 14 dní a pokrok je opravdu znát. Na to abych se dal do řeči s angličanem to asi už nikdy nebude, ale věřim, že si třeba noviny přečtu. Naprosto mi to tady vyhovuje.

som tu prvykrat

A musim napisat len jedno:

SUPER SUPERIOR!!!!

The End

I´m so happy ,I started the course 3 months ago and I´ve just finished with your course of english.
I think it was very good for me. Can I ask you something? Where can I continue?
Thnak you so much for all.
Sorry if I made any mistakes in my text. bye have a nice day everyone

Landi & Help For English

Já kombinuji tyto stránky s Landi a takhle se rychleji učím. :)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.