Help for English

Obecný test (pre-intermediate) #4

Komentáře k článku: Obecný test (pre-intermediate) 4

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Fanushe vložený před 13 lety

Skvělý testy – děkuji. Jen jsem se chtěla zeptat, zda u té 19) není navít there (to uprostřed)?

Re:

není, viz články o THERE.

pouze 40 %,na mírně pokročilého se mi zdal test těžký,asi ve čtyřech úlohách jsem udělal zbytečně chybu

Re: Re: Re: Re:

Je to tak, jak rika guru vyse – „the police“ se normalne pouziva se slovesem v mnoznem cisle. Podobne jako u podstatnych slov „the goods“ nebo „the staff“

Hanka

Skvělý test, :-D .Jak je to s Family? Pořád se mi to motá. Díky.

otázka 18.

mohlo by být – had been taking ?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od petruzelka vložený před 12 lety

otázka 18.

mohlo by být – had been taking ?

Re: otázka 18.

Určitě, ale je to trochu zbytečné. neslyšel teleforn, protože v ten moment byl ve sprše, ne proto, že v ten moment už nějakou dobu byl ve sprše.

už se zlepšuju 90% 8-)

Opět 4 chyby. Ach.

50% ?? Je mi ze sebe zle… :-(

Otázka č. 20 mě úplně zaskočila “How much do you weigh?” mi přijde zvláštní. Mohl bych se zeptat spíše takto “What’s your weight?” to se mi říká mnohem snáze. :-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Pmeloun vložený před 9 lety

Otázka č. 20 mě úplně zaskočila “How much do you weigh?” mi přijde zvláštní. Mohl bych se zeptat spíše takto “What’s your weight?” to se mi říká mnohem snáze. :-)

To je zcela běžná otázka (viz např. Oxford)
:)

U otázky č.19 se zřejmě vyskytuje slovo “there” vícekrát, ale nevim kde být má a kde ne. Anebo jsou přístupné obě možnosti?

• She asked if there was anybody there but there was no answer.
  • She asked if was anybody there but there was no answer.
  • She asked if there was anybody but there was no answer.
Odkaz na příspěvek Příspěvek od Pmeloun vložený před 9 lety

U otázky č.19 se zřejmě vyskytuje slovo “there” vícekrát, ale nevim kde být má a kde ne. Anebo jsou přístupné obě možnosti?

• She asked if there was anybody there but there was no answer.
  • She asked if was anybody there but there was no answer.
  • She asked if there was anybody but there was no answer.

Věta je správně:

1. “Is THERE anybody THERE?” – to je její původní otázka, kterou převedeme do nepřímé řeči.
  2. THERE was no answer. – Nikdo neodpověděl. (doslova “Nebyla žádná odpověď.”)

Dohromady 3× THERE. ;-)

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na to LAST. Někde jsem slyšela větu: “If you last that long…”. Přijde mi to jako podobná situace u Vašeho testu. Jaký je v tom rozdíl? Proč zde je použito last a v tomto testu to nejde? Moc děkuji za odpověď :)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od amirah85 vložený před 6 lety

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na to LAST. Někde jsem slyšela větu: “If you last that long…”. Přijde mi to jako podobná situace u Vašeho testu. Jaký je v tom rozdíl? Proč zde je použito last a v tomto testu to nejde? Moc děkuji za odpověď :)

Je to poměrně rozdílná věta – If you last – jestli ty VYDRŽÍŠ.
What took you so long – to ti TRVALO.

Jinak také zde: https://www.helpforenglish.cz/…sloveso-take

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.