Help for English

Podstatné jméno TIME

Komentáře k článku: Podstatné jméno TIME

Tak na tento článek jsem už dlouho čekal. Ale nevím, zda-li se mám stydeť, protože moje úroveň je poněkud vyšší než elementary a přesto jsou tu věci, u kterých jsem neměl doposud úplně jasno…:-D Každopádně díky, článek je super.

Další z velké řady užitečných článků…

Děkuji za článek…když už si myslím, že už konečně „do té angličtiny začínám trochu vidět“ – Vaše články mě vždy vrátí na zem! :-D

Pekny clanok. Chcem sa spytat na vetu: We rarely have snow at this time of year.
RARELY robi zapor?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Martin0703 vložený před 13 lety

Pekny clanok. Chcem sa spytat na vetu: We rarely have snow at this time of year.
RARELY robi zapor?

Re:

Ano, RARELY, BARELY, SCARCELY apod. patří mezi zápory.

Výborný článek :)
The train arrived on time so I got to work in time. – Tak tuto větu bych si ráda v hlavě zafixovala, abych to už nikdy nepopletla.

Super

Články na Help for English jsou skvělé. Vždy tady najdu co potřebuji. Díky za Vaši práci.

In time / on time jsem se mohl učit tisíckrát, ale stejně jsem si to nezapamatoval :) Teď snad budu díky hezkému příkladu.

Díky za článek, zrovna nedávno jsem začal číst knížku A time to kill od J.Grishama a nevěděl jsem proč tam je ten člen. Teď už jsem moudřejší.

ja som niekde videl vetu It's about time to leave ,a lamem si hlavu co to moze byt , alebo veta She was about …

Odkaz na příspěvek Příspěvek od simon rajnik vložený před 12 lety

ja som niekde videl vetu It's about time to leave ,a lamem si hlavu co to moze byt , alebo veta She was about …

Re:

IT'S ABOUT TIME WE LEFT – je nejvyšší čas, abychom odešli.

It´s time

Chapu to dobře, že všechny věty sou dobře a znamenaji to same? Díky.

It´s time for bed.
It´s time to go to bed.
It´s time I went to bed.

Re: It´s time

ano, víceméně. Ta poslední je taková více direktivní, jako že bych FAKT už měl jít…

Jaký je prosím rozdíl mezi on time a right on time? Předem díky.

RIGHT jen zdůrazňuje, že to bylo ÚPLNĚ přesně.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit nebo se můžete přihlásit účtem na Facebooku.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.