Help for English

FCE (Dec.) 2008

 

Pokud někdo má zájem, tak zrovna jsem si koupil FCE Gold Plus se specifikacemi na zkoušky v prosinci 2008. Kdyžtak napíšu jen hlavní části, popisky k nim na požádání (složité opisování :-D )

Paper 1 – Reading (60 mins)
- Multiple-choice questions
- Grapped text
- Multiple matching

Paper 2 – Writing (80 mins)
- You have to write a letter or email based on given information and prompts. (120–150 words)
- Part 2 has four tasks to choose from. The three options may include any three of the following: a letter/email, a report, an essay, a story, a review. The fourth option has a choice of two tasks based on one of five background reading texts. The task could be any one of the following: a letter, an article, a report, an essay or a review. (For part 2, you have to write 120–180 words)

Paper 3 – Use of english (45 mins)
- Multiple choice cloze
- Open cloze
- Word formation
- Key word transformation

Paper 4 – Listening (40 mins)
- Extracts with multiple-choice Q
- Sentence completion
- Multiple matching
- Multiple-choice Q

Paper 5 – Speaking (15 mins)
- Interview (3 mins)
- Individual long turn (4 minutes)
- Collaborative task (3 mins)
- Disscusion (4 mins)

Jak jsem řekl, jednotlivé části můžu dodat. Jak vidíte, moc se toho (podle článku o FCE zde v sekci Certifikáty) nezměnilo.

Seqwence

Ještě je třeba dodat, že všechny části, až na speaking budou v jeden den. Speaking pak bude samostatně nějakou sobotu (předem se ohlásí, ale je třeba mít všechny soboty v jistém rozmezí volné).

Já jdu taky na FCE a už se celej klepu :-) byl sem v dubnu na fce nanečisto a dal sem to ale jen na 70 % tak doufám,že to ted vyjde aspon na to Bcko…chodim do prace ale jinak se ted ucim co to jde i když to nejde :-)z čeho se učíš jeste?ja mam EGU,Common mistakes in FCE a pak teda hlavně Help 4 EN.cz :-D horší je u mě že nemam s kym procvičit speaking tak si jen tak pro sebe pořád neco povídám 8-)

No, Common mistakes in KET/PET/FCE je zajímavý nápad jako kniha, ale pokud já vím, tak tam řeší věci, které jsou často ‚mimo mísu‘ – studenti je dávno znají…

Já osobně rozhodně doporučuji:
FCE PRACTICE TESTS – je to kniha s cca 6 testama, včetně listeningu (nutno koupit edici s CD, bohužel mají i tu bez CD, za stejnou cenu, a ta CD se pak samostatně špatně sháněj…)
Bohužel vám nikdo nepřekontroluje speaking a writing, na to je dobrý nějaký NATIVE nebo KURZ…

A pak GRAMMAR AND VOCABULARY FOR FCE – je tam perfektně vysvětlena gramatika a jsou tam i slovní okruhy slovíček.

Přesně tak, COMMON MISTAKES nikomu obvykle nedoporučuju, protože každý národ má obvykle svoje vlastní typicklé chyby. Takže v common mistakes najdete chyby např. Španělů, které by Čech nikdy neudělal.

No tak jasný,já jsem se k tý knížce dostal náhodou skoro zadarmo,tak sem ji vzal ale určitě je to lepší než nic :-)Hodně mi ten pomáhají testy use of english tady na webu,jsou fakt bezva,díky za ně…teď to FCE teda snad bude o něco kratší co jsem čet,nanečisto jsem dělal ještě starý tohle nový zkrácený…no uvidíme..jdu si povídat s mým labradorem,ten poslouchá a nevadí mu to :-D

jj taky se na to chystám za týden vlítnout, z knížek jsem dělal First Certificate Language Practice což mi přišlo docela dobrý…snad to nějak dopadne, taky si melu pro sebe
:-D jinak to nejde to speaking

Držím palce :-)

Tak jo..taky držim palce všem co jdou na FCE..já du v sobotu na speaking a uterý ten zbytek.Napíšu sem pak hned co to půjde,jaký sem z toho měl pocit… :-D

jj taky přeju ať to vyjde, třeba tam zrovna spolu pokecáme :-D …jestli teda něco řeknu :-) :-D

Prave jsem se vratil z FCE Speakingu.:-].Probehlo to docela rychle,ani jsme se s partackou nenadali a byl konec.Oba dva jsme se trosku zasekli na popisu dvou fotek.Da se rict ze oba dva jsme se spis zamerili na celek nez na detail a snazili jsme se popsat a porovnat aktivity na danych fotkach.Ja jsem mel cloveka co kreslil obraz u more a na druhem fotu byl typek co hral playstation.
Zduraznil jsem ze se jedna o leisure activities.Snazil jsem se porovnat oba druhy jakoby relaxu.Taky to ze to zabere docela cas se venovat takovymto aktivitam.
Pak jsme odpovidali na cliche otazky.Jako jestli jsou penize nutne pro zivot a zabavu,vliv reklamy na lidi apod.
Pak jsme dostali obrazek na kterem bylo 6 ruznych predmetu:mobil,mi­krovlnka,hodin­ky,auto,sminky,kre­ditky a posledni si uz nevzpomenu.Tuto cast jsme vcelku zvladli.Mluvili jsme napreskacku,nes­kakali jsme si do reci,plynule jsme navazovali.
Sem tam jsme urcite nebyli gramaticky presni,parkrat jsme hledali to spravne vyjadreni ale celkove si myslim ze to nebylo bad.Nebylo to spatne ale mohlo by to byt lepsi.
Dal bych si asi 2-.:-]

Tak ja mam taky FCE speaking za sebou a měl sem to samý co tady Gatuso :-D Byl sem v Praze na základce Na Smetance…s jednou holkou co byla se mnou,jsme si to taky celkem dali.(jako to speaking mam na mysli :-D )ale ta tréma před tim je děsná,třeba sem si nemohl vzpomenout na slovíčko agree tak sem místo toho vykouzlil I´m sure she´s right :-D a když tam pak člověk sedí tak se bojí aby neudělal něco špatně takže se moje slovní zásoba smrskla asi na 50 slov, kterýma jsem si byl jistej :-D měl sem připravenejch hoodně idiomů,kolokací a frázových sloves,který tam na ně vybalim po tom,co sem se je doma tak tvrdě učil a nakonec sem použil snad jen asi It´s a matter of opinion :-D takže se uvidí v úterý,potřeboval bych tak 150% abych dohnal speaking :o

jo a ještě jedna věc,co sem asi moc nepatří – zkoušek se zúčastnilo více holek než kluků a některé z nich byly faaakt moc pěkný takže všem klukům doporučuji nějakou zkoušku absolvovat :-D

můj speaking byl asi tak marnej jako je speaking mýho jezevčíka se kterym jsem ho trénoval, obrázky byly asi nejhorší :-) když si zpětně vybavim ty svoje věci, tak nic moc teda :oops: :-D víc než slušně jsem ovšem opakoval frázi „in my opinion“ :-D ale nevim jestli to na ně zabralo :-D asi budu muset dobře psát v úterý

jojo in mi opinion je dobrá věc,to sou ty jasný body do počtu:-D prej jezevčíka :-D

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.