Jak vyjádřit: ještě / už

Komentáře k článku: Jak vyjádřit: ještě / už

Hezky rozepsáno. (thu)

Přesně, jak uvádíš ty chybné překlady, tak to mi pořád dělají studenti. Tenhle článek se bude moc hodit, dík!! :)

Dobrý den, Mel bych takový dotaz, momentálně pracuji v Anglii a v práci mi jeden Angličan odpověděl " We don't know yet. Tak nevim, co si mám o tom myslet. S pozdravem Honza

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Jenin Hloušek vložený před 11 lety

Dobrý den, Mel bych takový dotaz, momentálně pracuji v Anglii a v práci mi jeden Angličan odpověděl " We don't know yet. Tak nevim, co si mám o tom myslet. S pozdravem Honza

We don't know yet – ještě to nevíme. Co jiného si o tom myslet?

Moc se omlouvám,příště si to radši dvakrát přečtu než něco napisu;). Me vypadlo to už v poslední části článku,jinak Vám děkuji za super články a odkazy na videa. Mějte se

Bezva.Díky moc. Hodně užitečné pro děcka. :-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Marek Vít vložený před 11 lety

We don't know yet – ještě to nevíme. Co jiného si o tom myslet?

V pritomnem case muze byt yet? A je i spravne we still don't know…?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od verisek7 vložený před 10 lety

V pritomnem case muze byt yet? A je i spravne we still don't know…?

Ano, není důvod, proč by to nešlo.
Je možné, že učebnice gramatiky se nejvíce soustředí na použití v předpřítomném čase, ale tyto výrazy lze užít v jakémkoli čase.

Viz také článek ALREADY, YET, STILL.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 10 lety

Ano, není důvod, proč by to nešlo.
Je možné, že učebnice gramatiky se nejvíce soustředí na použití v předpřítomném čase, ale tyto výrazy lze užít v jakémkoli čase.

Viz také článek ALREADY, YET, STILL.

Dekuji, clanek jsem prave cetla s tim yet ale neni to tam nikde zaznamenane ze b se to dalo pouzit v pritomnem case. :-?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od verisek7 vložený před 10 lety

Dekuji, clanek jsem prave cetla s tim yet ale neni to tam nikde zaznamenane ze b se to dalo pouzit v pritomnem case. :-?

Na druhou stranu tam nikde nestojí, že by to nešlo. :)

Když se budu divit, třeba že někdo někam brzo jede, můžu říct pouze samotné
Yet? – Už?
?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Milan1236000 vložený před 9 lety

Když se budu divit, třeba že někdo někam brzo jede, můžu říct pouze samotné
Yet? – Už?
?

Ne, řeknete samostatně “Already?”. :-)

ALREADY, YET, STILL

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Lucka Skrčená vložený před 9 lety

Ne, řeknete samostatně “Already?”. :-)

ALREADY, YET, STILL

Díky. (thu):-)

Ona ještě nemá děti.
Jde mi o čas v té větě. She does not have children yet. She has not had children yet.

Platí vždy, že u YET musí být předpřítomný čas? Zní mi to tu pouze jako informace v přítomném prostém.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od mufina vložený před 8 lety

Ona ještě nemá děti.
Jde mi o čas v té větě. She does not have children yet. She has not had children yet.

Platí vždy, že u YET musí být předpřítomný čas? Zní mi to tu pouze jako informace v přítomném prostém.

Ne, YET nemusí být v předpřítomném čase. Záleží na tom, CO sdělujeme:

• Něco se ještě nestalo – předpřítomný (v americké angličtině může být i minulý)
  • Něco ještě není pravda – přítomný

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.