Help for English

Magická angličtina - ano/ne?

 

Ještě ne, mám si ho koupit? Já jsem právě váhal, jestli jo nebo ne. Protože jsem nevěděl, jestli mi nabídne něco navíc než Longman, Macmillan nebo Cambridge.

Fíha, tak já budu chytřejší po radách a koupím si slovníky které jsou doporučující. Také mám ten pátý slovník ČA ale protože se učím anglíčtinu anglicky tak mám radši ty výkladové. No a na Thesaurus ještě moc nemám, takže před spaním pročítám hlavně Oxford Essential Dictionary.

ty jsi nečetl moji recenzi???

Jo četl, nejvíce mi utkvěla v hlavě věta, že v některých aspektech zůstává pozadu, ale to asi nemění na kvalitě.

Možná si ho koupím, ale ještě se budu muset rozhodnout, protože na trhu je teď nový Oxford Advanced Learner's Dic­tionary, 8th Edition, a nevím, jestli se mu bude dát odolat :)

http://www.oup.com/…ue/isbn/6713?…

Navíc mám už 14 dní objednaný Macmillan Collocations Dictionary, ale ještě nebyl publikován. Moc se na něj těším.

Recenzi? Na Merriam Webster je tu jen rezenze od Edity Stiborové, nebo jsem něco přehlédla? Nepravděpodobné. Na ty stránky chodím, ale těžko si je budu moci číst v posteli před spaním. :-D

A to je i tiskem?

:shock: díky, no jo, to je upper-intermediate, to ještě přehlížím – teda trochu. Tak moc děkuji

Já si postačím s třemi slovníky :) Více už je podle mě mrhání penězi :) Max. 4! :D

Nj, mě to ale strašně baví kupovat :-)

já mám tři, z toho používám dva (slovník slangu mám už asi dva roky a pořádně jsem ho ještě neprozkoumal :? ) ale když něco hledám, tak to je vždycky takový menší posilování-jedna kilová bichla v jedné ruce, to samý v druhé,… :-)

Roman298: Buď rád, že nemáš 4 kg slovník od Fronka :)

Ale toš děcká :-D Já chápu váš racionální postoj k věci, ALE
http://www.novinky.cz/…nemecky.html

Zde je řeč o kómatu (na konci ještě o bezvědomí). Nejde ani tak o to co přesně toto způsobuje, ale jde o to, že se to vůbec stane.
Může to totiž dokazovat, že mozek, resp. člověk je schopen šprechtit i bez dlouhých let dřiny. Nechci nijak zlehčovat konvenční způsob výuky a studia jazyků, ale jen naznačuji, že by jsme měli být více otevření i jiným možnostem a postupům.

Ono obecně vzato, Magická angličtina by „měla“ fungovat na principu uvolnění, zklidnění mysli atd. čemuž se dá říkat meditace, která je jakousi přirozenou formou kómatu.

So?

So, hodně štěstí v navozování kómatu a v následném zotavování :P Dejte vědět jak to šlo… :-) třeba z toho bude nobelovka nebo tak něco…

to freebeast: zrovna Novinky.cz nejsou zrovna důvěryhodný zdroj, řekla bych

seqwence: nahodou s tim komatem, to by chtelo promakat a mohlo by to byt husty. by sis rekl, taaaak a ted chci umet jako rodilej mluvci, tak pet minut v komatu by mohlo stacit…a pak treba no dobry a ted bych chtel umet anglicky jako marek vit, sup hodinu v komatu,… :-D
ale asi se zatim budeme muset uchylit ke knizkam apod., nez to nekdo treba vymaka :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.