Help for English

Výsledky léto 2008

 

To katzz:

Tvůj výsledek mě mrzí. Nervozita hraje velkou roli v životě a bohužel někdy nadělá pěkný bordel. Nevzdávej to ale. Už víš co čekat, takže příště to určitě vyjde.

Ohledně toho writingu. Taky jsem z toho zklamaný. Jako špatně to asi nebylo, ale asi jsem byl příliš neformální. Kdybych to neudělal, tak bych možná byl na A. No škoda, ale co se dá dělat. Na CAE si dám bacha.

Diky za ten odkaz. Pripada mi to docela dost penez jenom za to, abych si „dokazal“ ze neco umim. No ale zalezi asi na tom, co si od vlastnictvi toho certifikatu kazdy slibuje.

Loni jsme měli podobnou debatu ve škole. Výsledek byl, že si zkrátka musíš ujasnit k čemu tu zkoušku potřebuješ.

Pokud si jen něco dokázat, tak to bych několikrát otočil ty tisíce v ruce než bych se rozhodl.

Kvůli zaměstnaní? Ano, cambridgské zkoušky jsou jedny z nejuznávanějších na světě a určitě se s takovým certifikátem ukážeš u mnoha firem jen v tom dobrém světle.

Kvůli škole v zahraničí? Mnoho britských univerzit spíše preferuje zkoušku IELTS, ale myslím si, že pokud vlastníte například CAE, nebudete IELTS potřebovat.

No a věčné rozhodování mezi státnicí a certifikátem. Co mě se týče, raději si peníze přidám a udělám certifikát, který můžu uplatnit přinejmenším v Evropě. V případě statní zkoušky to uplatním jen u nás, ale za hranicemi už asi ne.

Mam takovou zkusenost ze v anglicky mluvici zemi je takovato zkouska zbytecna. Alespon tedy pri hledani zamestnani. Absolvoval jsem hodne pohovoru a nikoho nejaky papir nezajimal. Povazujii samotny pohovor jako zkousku zda je tvoje angl. zpusobila k praci o jakou se uchazis. Ale pokud jde o firmy v Cechach tam je situaci samozrejme odlisna.

Ale davat 5tis. za zkousku treba mezi zakl. a str. skolou nebo mezi str. a vysokou jenom abych se presvedcil ze jsem se neco naucil mi pripada zbytecny.

S tím zaměstnáním jsem samozřejmě myslel firmy u nás. V anglicky mluvící zemi to je asi zbytečné. Ty sám musíš vědět jestli máš na to pracovat v anglicky mluvícím prostředí stejně dobře jako u nás. No a potenciální zaměstnavatel si tě proklepne u pohovoru.

Jo a některé vysoké školy uznávají certifikáty, což ti de facto umožní splnění předmětu, aniž by si se tam vůbec ukázal.

Třeba na Karlovku přidávají za zkoušky od úrovně B2 a výš nějaké procento bodů při příjmačkách.

Tak se taky přidávám se svým výsledkem CAE mám to za B a jsem moc ráda. Díky i těmto stránkám za velkou pomoc!

Aisling : Gratuluju :-D

Taky se přidávám ke gratulaci. Doufám, že za pár měsíců budu moci napsat něco podobného :-D .

Mě osobně to přijde jako ohromný motivační faktor… není to jen že já si myslím, že ten jazyk umím, nebo že mi můj učitel dá takovou a takovou známku, ale mám v ruce mezinárodní certifikát. Já si např. dělal CPE jen tak, pro sebe. Nikdo to po mě nechtěl a ani asi chtít nebude.

Taky mám FCE:)). Mám velikou radost. A myslím, že největší zásluhu mají tyto stránky. Fakt jsem se jim věnovala a ještě budu.:) Taky bych se chtěla zeptat, zda by bylo možné přidávat více článků zaměřených na CAE?

Uvidíme. Procento lidí na úrovni Advanced, kteří sem chodí, je ale v porovnání s Starter, Elementary, Pre-Intermediate a Intermediate je ale velmi nízké, a proto se snažím spíše se zaměřovat na většinu. Ale pokusím se tu a tam něco pro Advanced přidat.

Tak děkuji. I když opakování je matka moudrosti.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.