OK, díky. Zas tak tragické to se mnou nebude
Povedlo se mi to
aspoň s jednou fotkou.
OK, díky. Zas tak tragické to se mnou nebude
Povedlo se mi to
aspoň s jednou fotkou.
Ufff, ale už jsem u toho chytla pořádného nerva ![]()
Zdravím a chtěla bych poprosit, zda by se nemohly jednotlivé příspěvky řadit od nejnovějších hned na první stránce, až po ty úplně první, nejstarší, na stránce poslední. Otevřela bych si téma, které mě zajímá a hned bych viděla co přibylo… Děkuji!
2 meow: Možnost řadit příspěvky od nejnovějších po nejstarší je technicky velmi snadná, takže bude při nejbližší aktualizaci přidána, ale toto fórum by, dle mého názoru, mělo fungovat trochu jinak, proto zřejmě (alespoň zatím) nebude zapnuta v záklaním nastavení.
Především si myslím, že tento ale i další příspěvky nemají ve fóru ‚Hovorová angličtina‘ vůbec nic dělat, spíš se pro ně hodí založit nové téma, kde by byly příspěvky pouze k tomuto tématu. Takže by vzniklo více témat (které jsou normálně řazeny od nejnovějšího po nejstarší)), a uvnitř každého tématu by bylo méně příspěvků (tutíž by bylo výrazně přehlednější).
Domnívám se totiž, že pro toto fórum je vhodný model (který se zcela běžně provozuje na jiných webech), kdy uživatel položí otázku – a ostatní uživatelé na ní odpovídají. Proto je vhodné aby zde příspěvky byly řazeny od nejstarších (kde se uživatel ptá) po nejnovější – a dá se totiž předpokládat, že až bude příspěvek zodpovězen tak nebude třeba na něj dále odpovídat – tím každé téma bude výrazně přehlednější a bude do budoucna obsahovat takovou miniinformaci o daném problému… Pokud jiný uživatel bude chít položit jinou otázku tak je vhodné, aby založil nové téma atd…
Ještě dodám, že pro snadný přehled o tom, jaké příspěvky jsou na
fóru nové, slouží takové malé ikonky vedle názvu témat – když je
ikonka stránky modrá tak téma obsahuje nové příspěvky, pokud je ikonka
bílá, tak jste toto téma už četli.
A pro rychlý přístup na vybranou stránku (třeba poslední) stačí
kliknout na číslo pod popisem tématu…
Prosím o vysvětlení, jak se liší slova bloom a blossom, tj. jejich
užití. Děkuji moc. ![]()
Eurydiko: Co takhle založit nové téma?
Tam odpovím. ![]()
Zdravim a omlouvam se vsem anglinarum za trapne obtezovani, ale mam jednu prosbu. Hledam nekoho, kdo by byl ochoten se mi mrknout na text pisnicek pred tim, nez nase skupina vyrazi do nahravaciho studia. Jedna se o 12 kratkych pisnicek, texty jednoduche, ve stylu rock'n'rollovych kalifornskych skupin osmdesatych let ( hovorova americka anglictina ). Melo by byt vse ok, ale kontrola neskodi. Diky moc
chtěla bych se zaptat na jednu věc.
věci jako „you alright“ nebo „me thinks“ mají nějaký zvláštní
význam? kdy se to používá?
Ne, nemají žádný zvláštní význam. Jsou to hovorové negramatické tvary.
dekuji
Zdravím, poradíte ? Takové ty fráze jako “What have you been up to?” či “Where are you off to?” … znáte ještě nějaké takové? Nikde se jich nemůžu dohledat.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.