Help for English

FCE březen 2009

 

Tak jsem prošel SPEAKINGem. Myslím, že vcelku v pohodě. Žádné velké zaváhání nebylo, takže budu spoléhat na to, že si žádných velkých zaváhání nevšimli zkoušející.
Jediná věc, co mě překlapila bylo, že nás zkoušely Češky. Moc toho nenamluvily, v podstatě se jen ptaly na otázky a četly zadání (vlastně jen jedna z nich – druhá jen poslouchala) a musím přiznat, že ta jedna zrovna brilantní výslovností neoplývala. Nejvíc mě to zarazilo u „the, this“ /dzis is dze pikče …/ No, snad byly shovívavější i při hodnocení nás samotných :-)

Tak ho mám taky za sebou. Opět netroufám moc hodnotit.. aneb ať žije sebekritika (někdy i přehnaná) Nu, ještě večer mě napadaly věci, které šly říct líp, ale to už tak bývá.. v podstatě jsem spokojená, moc jsem nezadrhávala, nepletla se mi tam frajina.. nebyly trapný chvilky ticha a spíš mě musela paní zastavovat.
Zkoušející jsem měla taky češky, ale musím říct, že paní, co nás zkoušela mluvila výborně. Kéž by takových lidí na školách bylo víc. Pak by se možná povznesla úroveň aj na základkách a středních školách.
Nu, co mě ale překvapilo moc bylo to, že jsem šla na řadu asi 15 min před tím, než jsem měla jít. Byl to strašnej šok, ani jsem se nevzpamatovala a už to bylo za mnou. Hlavně doufám, že nikde není žádná chyba, protože vedle mě seděla slečna co měla začínat o půl hodiny dýl než já a když jsem odcházela, tak tam ještě čekala.. Nu ale snad to je všechno v pořádku.
Teď už jen počkat do května.. to bude.. nechci to vidět. :-)

PASS Grade B – 77/100
Chtěl bych poděkovat všem, kdo se na těchto stránkách podílí, protože značnou měrou přispěli k tomu, že jsem to zvládl.
Moje nejlepší část totiž byla UsE (bottom EXCEPTIONAL), na čemž mají zasluhu právě tyhle stránky. Za ten méně povedený zbytek už si můžu víceméně sám :-)

gratuluju ** honyk 8-) taky sem měl B v prosinci :-) tak teď hurá na CAE :-D

dobre, taky pass, A. Jak jsem ocekavala, nejhorsi mam writing a pro me celkem prekvapive i speaking.. ale jinak spokojenost=]].
A co vy ostatni?

Gratuluji :)

Taky gratuluju, B je pořád super :)

Ahoj všichni.. taky se mi podařilo to dát za B.. i když jsem dost pochybovala o tom, jelsti jsem to vůbec dala :-) tak mám velikou radost.. na tyhle stránky jsem přišla moc pozdě, ale i tak jsou moc užitečný.. a když něco nevím potřebuju zopakovat a tak, tak jdu sem. :-) Jinak nejhorší jsem měla speaking, byla jsem trochu v šoku :-) a nejlepší writing a listening (kupodivu.. po tolika hodinách na zkouškách jsem se soustředila fakt jen s vypětím všech sil :-) ale zadařilo se.. gratuluju všem, co to udělali :-) a jak říká Lamice, hurá na CAE.. i když to u mě bude na hoodně dlouho :-)

Ahoj, tak mně se povedlo A. Měla sem exceptional Reading, Listening a Use of English, moc se mi nepovedl Writing, a Speaking sem měla na borderline, taky sem z něj neměla moc dobrý pocit.
Btw., to že ty zkoušející měly tak špatnou výslovnost (aspoň ta mluvící), mě taky překvapilo, ale aspoň jí bylo báječně rozumět :-)

Ahoj, tak mně se povedlo A. Měla sem exceptional Reading, Listening a Use of English, moc se mi nepovedl Writing, a Speaking sem měla na borderline, taky sem z něj neměla moc dobrý pocit.
Btw., to že ty zkoušející měly tak špatnou výslovnost (aspoň ta mluvící), mě taky překvapilo, ale aspoň jí bylo báječně rozumět :-)

nezda sa vam mimochocom, ze na tom speakingu nejak malo skusaju? Neviem, ako mozu doslova za par minut zhodnotit celkovy ustny prejav, ked sa ostatne casti testuju hodinu a viac…

inac tiez sa mozem pochvalit Ackom ;-)

A proč myslíš? Native ti pozná, zda umíš mluvit nebo ne během minuty… :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.