takže jestli tomu rozumím have a have got je to samé, jenže jedno se používá v USa a druhé VB?
Komentáře k článku: Sloveso HAVE
takže jestli tomu rozumím have a have got je to samé, jenže jedno se používá v USa a druhé VB?
Re:
ve významu „mít, vlastnit“ ano.
Tyhle stránky jsou vážně fajn, ale chtěla bych více procvičování.
Dá se tedy říct, že když použiju vždy HAVE a né HAVE GOT noc nezkazim?
Nebo alespon v testu. Díky za odpověď ![]()
Tyhle stránky jsou vážně fajn, ale chtěla bych více procvičování. Dá se tedy říct, že když použiju vždy HAVE a né HAVE GOT noc nezkazim? Nebo alespon v testu. Díky za odpověď
Re:
Když použijete HAVE místo HAVE GOT, NIKDY nic nezkazíte. V otázkách a záporech však s DO/DOES, nezapomeňte.
Dotaz
Chtěla jsem se zeptat, v případě slova „everybody“ a „people“ použiji HAS nebo HAVE? Díky za odpověď
Re: Dotaz
EVERYBODY HAS, PEOPLE HAVE.
Re: have to have
ano, ale není to úplně nejlepší. Lépe zní např. NEED TO HAVE.
Re: Having
Ano, je to tak.
Zajímavé, ve škole jsme tohle nikdy neprobírali. Jen občas nás učitelka opravila, že ve větě smí být pouze „have got“ a ne „have“. A v jedné učebnici jsem četla, že se have got může použít i pro minulost, tedy jako had got a hadn't got. To mě teda docela zmátlo…Nicméně v reálu jsem se s tím ještě nesetkala..
Zajímavé, ve škole jsme tohle nikdy neprobírali. Jen občas nás učitelka opravila, že ve větě smí být pouze „have got“ a ne „have“. A v jedné učebnici jsem četla, že se have got může použít i pro minulost, tedy jako had got a hadn't got. To mě teda docela zmátlo…Nicméně v reálu jsem se s tím ještě nesetkala..
Re:
V minulosti rozhodně ne. „Jedna učebnice“ to měla zřejmě špatně. HAD GOT lze jen jako předminulý čas slovesa GET, nikoliv jako minulý čas slovesa HAVE GOT.
Re: do have
přečtěte si článek ‚Zdůraznění děje pomocí DO/DOES/DID‘
Pochopila jsem správně, že have got se ve smyslu mít používá jen v přítomném čase? V článku se mluví o tom, že v minulém je to výlučně have, ale co čas/y budoucí?
Pochopila jsem správně, že have got se ve smyslu mít používá jen v přítomném čase? V článku se mluví o tom, že v minulém je to výlučně have, ale co čas/y budoucí?
Re:
ANo, pouze v přítomném čase a to ještě jen někdy.
Smart Test
Možná by to chtělo udělat ještě nějakou lekci do Smart Testu. Nebo
možná tam je, ale nevšiml jsem si ji. ![]()
Smart Test
Možná by to chtělo udělat ještě nějakou lekci do Smart Testu. Nebo možná tam je, ale nevšiml jsem si ji.
Re: Smart Test
Sekci jenom na HAVE? Nevím, jestli by tam toho mohlo být dost. Určitě takové otázky najdete mezi otázkami na stavová a dynamická slovesa a určitě i v dalších kategoriích.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.