Help for English

Word Manager

 

Díky.

To co popisuje Crutchley se mi při aktualizaci doplněné o 3500 výslovností dělo také. Program stahuje nejdříve těch 3500 (proběhne OK) a pak začne stahovat těch standartních cca 15000. Tam se to začalo objevovat kolem 10000 tak jak popisuje „Krutej“ :-D Stahování těch 15000 běží oproti jindy extrémně pomalu po jakýchsi blocích po 50. Přišlo mi, že vyprší nějaký Time out pro komunikaci s aktualizačním serverem. Rada je jednoduchá. Spusťte znova WM a pokačujte v aktualizaci – ta běží rychle až tam kde jste skončili a pak pokračuje po těch skocích po 50… spadlo mi to ještě cca 4× ale prokousal jsem se k cíli. Další aktualizace o den později proběhla už standartní rychlostí a bez pádu. Myslím že to bylo způsobeno velkým objemem dat – 3500 zvukových nahrávek nebude pár kB… Určitě to projděte celé jak popisuji, bude mít ozvučen skoro úplně celý slovník WM a to je super.

PS. Marku, já vím že to je nevděčnost, ale třeba Vás to i tak potěší… máte mnohem příjemnější hlas než ten amík :-D

Díky za poznámku. Petr už připravil záplatu, která toto padání při větším objemu dat odstraňuje. Vydáme ji v co nejkratší době. Omlouváme se.

Hm, mně to nepadá, ale ‚zamrzne‘, čekala jsem půl hodiny a ani se to nehlo při 12200 slovíček, tak nevím, jestli to trvá ještě déle, než se to nahraje, nebo to opravdu přestalo reagovat. Takže si také radši počkám na tu záplatu. Promně je to o to těžší, že tomu nerozumím a koukala jsem jak trdlo, proč to je stále stejné. Když jsem klikla na něco, objevilo se mi že program nereaguje. Ještě že jsem šla omrknout fórum. Jinak bych u toho seděla do večera. :-D

dá se při zkoušení „výběr z obrázků“ nastavit kolik má být těch obrázků, ze kterých si vybírám? Teď mám nastaveno 8 a jelikož by se na tom mohl učit malý dyslektik, tak by stačily obrázky 4.

Chtěl bych se zeptat, jak je to se slovíčky, která si přidám sám, protože ve slovníku ještě nejsou a časem se tu třeba objeví a třeba i s nahrávkou. Přidá se k nim (k mnou vytvořeným slovíčkům) nahrávka automaticky nebo ne? Dík

jarmi1: děkuji za připomínku, v aktuální verzi tato možnost není, přidání do některé z dalších verzí důkladně zvážíme.

potter: v takovém případě má vždy přednost zásah uživatele.

Slovíčko se sice aktualizuje, stáhne se zvuk, ale uživateli, který si slovíčko upravil, se zobrazí jeho upravená verze. Ostatním uživatelům se zobrazí verze upravená od nás. Není možné automaticky rozhodnout, která úprava je důležitější, proto má přednost úprava od uživatele.

Petr Hudík: Teť nevím jestli jsem to dobře pochopil. K mnou vytvořeným slovíčkům se audionahrávka přidá automaticky? Z výše zmíněného chápu, že ano. V tom případě to je super, a to že se to nesloučí s od Vás přidaných slovíček, to chápu a souhlasím.
3lo mi jenom o ty nahrávky, jestli časem třeba nebudu muset všechny procházet a zkoušet, jestli už ji má nebo nemá. Dík.

Dobrý den, jak nedávno přibylo několik nových zvukových nahrávek, tak to je také od rodilých mluvčí nebo od někoho z helpforenglish? Dí­ky:)

ve Word Manager a ve slovníku na HFE jsou pouze nahrávky rodilýých mluvčích.

Dobrá zpráva, nahrávky mám stažené. :-D

Chtěl bych se zeptat na kterém místě v PC jsou uložena uživatelská data (vlastní lekce) – kvůli záloze a případné přeinstalaci systému. Díky.

C – program files – Vitware, tam je výslovnost, obrázky.

vše se ukádá di hlavního databázového souboru. Nejsou to tedy jednotlivé soubory ale pouze položky v databázi.

Zálohu Vašich lekcí si snadno uděláte exportem lekcí přímo z prostředí programu – viz návod Ale né aby jste ho četli moc brzo!! Ten se čte až když všechno ostatní selže.. :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.